De geboorte van je kindje is één van de mooiste gebeurtenissen die we als volwassene kunnen ervaren in ons leven. 9 maanden lang wordt het opgroeiende wondertje in de buik gedragen en kijken we zo uit naar dat eerste moment dat we dit nieuwe wezentje werkelijk kunnen verwelkomen, vasthouden en bewonderen.

Vanaf het eerste moment leren we al heel snel hoe we ons kindje moeten verzorgen. In de tijd naar de geboorte krijg je veel informatie te verwerken uit brochures. Bijvoorbeeld over de voeding. Je kan ervoor kiezen om als kersverse ouders borstvoeding of flessenvoeding te geven. Meestal wordt er aangeraden om borstvoeding te geven omdat dit belangrijke voordelen zou bieden voor je baby. Dit kan echter als moeder ook nadelen geven: pijnlijke tepels, tepelkloven of spruw.

Het geven van borstvoeding en colostrum is van belang in de eerste weken na de bevalling en mag een mooie en unieke ervaring zijn

In de eerste 24 uur na de bevalling bevat moedermelk colostrum, dat is de eerste melk die gevormd wordt. Colostrum bevat belangrijke en waardevolle stoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten die van belang zijn voor de baby om aan te sterken, een afweersysteem op te bouwen en te groeien.

Hoe goed deze moedermelk ook kan zijn voor je baby, het is natuurlijk ook van belang voor de moeder zelf een goede start te hebben bij het geven van borstvoeding om het als prettig en liefdevol te mogen ervaren.

Tijdens periode van borstvoeding kunnen complicaties zoals tepelkloven ontstaan

Soms verloopt het geven van borstvoeding jammer genoeg niet zo rooskleurig. Er kunnen door verschillende oorzaken complicaties optreden. Onder andere door het harde zuigen van je baby, of door het verkeerd aanleggen tijdens het voeden.

Er kunnen op de overgang van de tepel naar de tepelhof of op de tepel zelf barstjes of wondjes ontstaan. Vaak ontstaan ze in de eerste week van de borstvoeding omdat je dan nog aan het oefenen bent met aanleggen en je tepels nog niet gewend zijn aan het geven van borstvoeding. Hierdoor kan de huid zeer gemakkelijk kapot gaan en zelfs bloeden.

Tepelkloven zijn behoorlijk pijnlijk, zeker tijdens het voeden. Het kan zelfs zo erg worden dat je met je tanden op elkaar zit te voeden en daardoor tegen een volgende voeding opziet.

Mamilla legt geen laagje op de huid en trekt met alle nuttige en actieve ingrediënten tot diep in de huid door om daar haar nuttige werk te verrichten. Geen oppervlakkige verzorging dus, maar diepgaand en doeltreffend, zonder de huid af te sluiten en zonder enige onnatuurlijke toevoegingen.

Mamilla tepelkloven balsem of olie verzorgt en verzacht de tepels voor, na en tijdens de borstvoedingen met 100% biologische en natuurlijke ingrediënten.