Extra vierge kokosolie

Amanprana Protekti olie voor onderhoud van hout: vervang boenwas, parketolie, houtolie met natuurlijke olie op basis van kokosolie

Wil jij lang van je houten meubelen of parket genieten? Hout is een natuurproduct. Het is een product gemaakt door moeder natuur waardoor het allerlei specifieke eigenschappen meegekregen heeft. Hout werkt. Het is afhankelijk van vocht en temperatuur. Onder invloed hiervan krimp hij of zet hij uit. Doordat het hout werkt kunnen scheuren en kieren ontstaan, krijgen bacteriën een kans zich hierin te nestelen en kan na verloop van tijd de kwaliteit achteruit gaan. Daarom is het zo belangrijk om je houten snijplanken, houten meubels en houten vloeren die vuil kunnen worden, goed te onderhouden. Zo kun jij er langer van genieten.

Waarom kiezen voor Amanprana Protekti voor je houten meubelen en vloeren?

  • Legt een beschermlaag rond het hout
  • 100% natuurlijk
  • Hygiënische olie: antibacterieel
  • Verlengt de levensduur van het hout
  • Houdt het hout mooi

Natuurlijk is het belangrijk om hout goed schoon te maken en te blijven voeden. Regelmatig onderhoud is belangrijk. Op die manier blijft het hout in topconditie en kun je er vanuit gaan dat deze, afhankelijk van de kwaliteit, lang mee zal gaan.

Het onderhoud van een houten vloer (parket) of houten meubels met Protekti antiseptische houtolie

Een houten oppervlakte, zoals een houten vloer, houten kast of zelfs snijplank, inwrijven met olie zorgt er voor dat je de groeven en poriën van het hout afsluit zodat bacteriën geen kans krijgen om zich in het hout te nestelen. De olie beschermt het hout tegen invloeden van buitenaf, het hout blijft sterk, is minder gevoelig voor verkleuring of voor vlekken. Hout sluit zich niet om viezigheid heen maar opent zichzelf juist tijdens het reinigen waardoor je alle groeven en beschadigingen kunt schoonmaken. Protekti van Amanprana reinigt, voedt en beschermt.

Hoe Protekti gebruiken op het hout voor onderhoud?

Smeer de houten oppervlakken direct na aanschaf al in met Protekti. Op die manier begin je met een schone en beschermende basis. Wees zeker niet zuinig. Laat de olie ongeveer 8 uur trekken en smeer wanneer nodig in met een nieuwe laag. Wanneer het hout geen olie meer opneemt is deze geseald: het hout neemt geen vocht en geur meer op. Herhaal dit proces ongeveer 1 tot 4 keer per jaar, afhankelijk van gebruik, voor een optimaal onderhoud.

Gebruik zeker geen agressief of chemische boenwas, houtolie of schoonmaakmiddel voor hout. Dit zal de levensduur niet ten goede komen. Werk met kwaliteit, werk met de natuur, werk met Protekti.

Inhoud Protekti houtolie

100ml

Ingrediënten Protekti houtolie

Ingrediënten: 89,5% extra vierge BIO kokosnootolie, 10,5% antiseptische essentiële oliemengeling (4,5% kamferlaurier, 3% eucalyptus*, 1,5% kaneel*, 1,5% kruidnagel*)
*Natrue certificering


Gebruik Protekti van Amanprana voor het onderhoud en reinigen van hout (boenwas, meubelolie, parketolie, houtolie)

100ml: € 14,95

BESTELLEN WAAR TE KOOP?

Dit product is te koop in natuurvoedingswinkels
en reformzaken (waar te koop)
of via onze officiële webshop amanvida.

SupervoedingBio logo100% vegan logo0% junk logo

Houten snijplanken van Amanprana

Ken jij onze houten snijplanken al? Dit zijn onze Qi-boards. Speciaal hiervoor hebben wij de Protekti ontwikkeld, om deze houten snijplanken optimaal te kunnen verzorgen. Al onze Qi-boards bestaan uit hout van de kamferlaurier en zijn handgemaakt uit één stuk.

 
Bekijk de Amanprana Qi-boards

Amanprana kokosolie in Protekti

De Amanprana kokosolie is een 100% biologische en Fair Trade extra vierge kokosolie. De Amanprana kokosolie was de eerste extra vierge kokosolie in Europa. Onbewerkt en met oneindig veel mogelijkheden om te gebruiken in je dagelijks leven. Van koken tot lichaamsverzorging.

 
Ontdek Amanprana kokosolie

Amanprana filosofie

In het Sanskriet, de klassiek Indische schrijftaal, betekent ‘Aman’ vrede of rust. ‘Prana’ verwijst naar levenskracht. Wij brengen serene levenskracht, met kracht uit de natuur.

 
Meer weten over Amanprana filosofie

Gerelateerde producten