Ayurvedische cake met gedroogde vruchten van Lies Ameeuw is te bereiden in 45 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker & Kokosolie van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als Brunch, Nagerechten & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Veganistisch & Ayurveda dieet.

Ingrediënten voor ayurvedische cake met gedroogde vruchten

  • 250 g kokosolie, extra vierge, Amanprana
  • 200 g speltbloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 200 g ongesuikerde soja yoghurt
  • 1 koffielepel koekkruiden
  • Hazelnootschilfers (eventueel)
  • 150 g Gula Java, kokosbloesem suiker (palmsuiker), Amanprana
  • 1 kop gedroogde en ontpitte dadels, rozijnen en abrikozen, cranberries, wilde vijgen

Bereiding van ayurvedische cake met gedroogde vruchten

Laat de gedroogde vruchten een nacht weken. Laat ze uitlekken. Snijd de vruchten fijn of maal ze. Houd er enkele apart voor de garnering.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de Gula Java (palmsuiker), het bakpoeder, de bloem, de fijngemalen vruchten en de koekkruiden door elkaar. Smelt de kokosolie en voeg toe aan het bloemmengsel. Mix het beslag glad. Roer dan de soja yoghurt erdoor. Het is belangrijk voor de structuur van het deeg dat je de yoghurt er als laatste bijvoegt.

Leg een vel bakpapier in een lage bakvorm en vul de bakvorm met het beslag. Bak de cake 20 tot 30 minuten in de oven. Schep er de overige gedroogde vruchten op. Garneer eventueel met hazelnootschilfers.

Dit recept is te vinden in het Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw, waaraan Amanprana-oprichtster Chantal Voets ook heeft meegewerkt.


Lies Ameeuw

Lies Ameeuw

Lies Ameeuw is een ayurvedische therapeut en heeft grote kennis van ayurvedische en Indiase kruiden. Haar interesse voor de relatie tussen lichaam en geest heeft haar aan het denken gezet over onze voeding. In 1999 richtte ze de school van Ayurveda op. De ayurvedische keuken kent voor haar dan ook geen geheimen meer. In de ayurveda speelt voeding een erg belangrijke rol, en is verweven met het gebruiken van kruiden. Er worden zes smaken gebruikt in de ayurvedische keuken: zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang.