Ayurvedische vruchtenschotel (chai kruiden en palmsuiker) van Lies Ameeuw is te bereiden in 0 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Lactosevrij, Veganistisch & Ayurveda dieet.

Ingrediënten voor ayurvedische vruchtenschotel (chai kruiden en palmsuiker)

  • 250 g gedroogde vruchten
  • (abrikoos,(wilde) vijgen, pruimen, cranberry’s, appel, dadels)
  • ½ l water
  • ½ koffielepel chai kruiden
  • 2 eetlepels Gula Java Brut kokosbloesem suiker, Amanprana (palmsuiker)

Bereiding van ayurvedische vruchtenschotel (chai kruiden en palmsuiker)

Gooi kokend water over de chai kruiden en laat deze even trekken. Voeg de gedroogde vruchten toe. Breng het geheel, vlak voor het opdienen, even aan de kook.

Voeg er 2 eetlepels Gula java Brut aan toe. (palmsuiker)

Chai kruiden kun je kant-en-klaar kopen, of zelf samenstellen uit de volgende ingrediënten in gelijke delen, reken in totaal op 1 koffielepel van deze mix per halve liter water: fijngehakte verse gember, kruidnagel, kardemom, kaneel, steranijs en peper.

Dit recept is te vinden in het Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw, waaraan Amanprana-oprichtster Chantal Voets ook heeft meegewerkt.


Lies Ameeuw

Lies Ameeuw

Lies Ameeuw is een ayurvedische therapeut en heeft grote kennis van ayurvedische en Indiase kruiden. Haar interesse voor de relatie tussen lichaam en geest heeft haar aan het denken gezet over onze voeding. In 1999 richtte ze de school van Ayurveda op. De ayurvedische keuken kent voor haar dan ook geen geheimen meer. In de ayurveda speelt voeding een erg belangrijke rol, en is verweven met het gebruiken van kruiden. Er worden zes smaken gebruikt in de ayurvedische keuken: zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang.