Bulletproof koffie van Chantal Voets is te bereiden in 4 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & MCT olie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische, Nederlandse & Franse keuken is heerlijk als Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Ketogeen & Koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten

  • 1 kop koffie 250 ml
  • 1 à 2 eetlepel boter of kokosolie
  • 1 à 3 koffielepels MCT
  • (optioneel 1 eetlepel hennepzaad of proteïnepoeder)

Bereiding

  1. Giet de hete koffie in de blender en voeg er de boter en de MCT olie aan toe
  2. Mix ongeveer een 20 sec tot je een dikke schuimkraag ziet ontstaan zoals bij een latte
  3. Je kan er ook amandelmelk of kokosmelk aan toevoegen voor een bulletproof capuccino

Wat is bulletproof koffie?

Dit is koffie aangevuld met boter en MCT olie.

Waarom drink je koffie met kokosolie/boter en MCT olie?

Bulletproof koffie zou een boost in concentratie opleveren, je darmen reinigen, verspreide energie opleveren, het gevoel van honger onderdrukken en verbranding versnellen (wat ideaal is bij afvallen). Als onderdeel van een ketogeen dieet kan MCT-olie de ketonen in het lichaam een boost geven.

Begin je dag met bulletproof koffie

Ontbijten met koolhydraatrijke producten, zoals havermout, muesli, fruit etc. zorgt voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je snel veel energie die helaas ook weer snel wegebt, aangezien je bloedsuikerspiegel weer snel daalt. Hierdoor zal je hongerig en moe worden. Door je dag te starten met bulletproof koffie zal je een geleidelijk blijvende energie hebben. Dit komt doordat de verzadigde vetten in de kokosolie of de boter de opname van cafeïne vertragen. De MCT’s worden snel omgezet naar ketonen.


Chantal Voets

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal