Gebakken knolselderij met hazelnoten en walnotenpesto van Lisette Kreischer is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met ORAC botanico-mix, Fleur de sel, Olijfolie - Verde Salud & Walnootolie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Vegetarische hapjes & tapas, Bijgerecht & Salade. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor gebakken knolselderij met hazelnoten en walnotenpesto

  • 400g knolselderij, geschild
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 50g gepelde hazelnoten
  • 2 eetlepels walnotenpesto
  • 1 teen knoflook, doormidden gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper of Amanprana Orac Botanico mix, mild
  • Amanprana walnootolie, extra vierge
  • olijfolie, extra vierge Amanprana Verde Salud

Bereiding van gebakken knolselderij met hazelnoten en walnotenpesto

De producten van Amanprana komen mooi tot hun recht in dit knolselderij recept

Snijd de geschilde knolselderij in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Besmeer de plakken met de teen knoflook. Verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de plakken knolselderij aan beide kanten goudbruin en gaar.

Verhit een laagje olie in een andere pan, bak de hazelnoten goudbruin en bestrooi ze met tijm. Besmeer de plakken knolselderij met walnotenpesto en garneer ze met de hazelnoten en de walnootolie.

Kruid naar smaak.

Recept uit het kookboek “Ecofabulous” van Lisette Kreischer.


Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is één van de chefs die wij bij Amanprana graag in het zonnetje zetten. Andersom gelukkig ook want ze is grote fan van onze producten. Lisette is foodconceptontwikkelaar, oprichtster van The Dutch Weed Burger en kookboekenschrijver maar ze weet vooral veel van lekker én gezond eten.Lisette ontdekte al tijdens haar tienerjaren de wereld van de planten en hier wilde ze dan ook graag meer mee doen. Na heel wat geëxperimenteer raakte ze er echt van bevlogen. Op haar eigen blog, Be Ecofabolous, deelt zij deze passie. Hiernaast heeft zij ondertussen al wat verwezenlijkt. Zo schreef ze ook diverse boeken. Zo is ze auteur van 'Groente uit de zee', 'Plant Power', 'Non*fish*a*li*cious' en 'Veggie in pumps' en is ze één van de oprichters van The Dutch Weed Burger.