Kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas van Philippe Van den Bulck is te bereiden in 70 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als Nagerechten, Tussendoortje & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Veganistisch & Lactosevrij dieet.

Ingrediënten voor kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas

  • 500 ml kokosmelk
  • 85 g kokosbloesem suiker (gula java)
  • 2 eetlepels maanzaad, lichtjes geroosterd
  • 1 ananas
  • 3 eetlepels rijstsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgin (Amanprana)
  • 2 eetlepels geraspte kokos

 

Bereiding van kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas

Warm de kokosmelk op met de kokosbloesem suiker en laat afkoelen.

Schil de ananas en snijd deze in kleine blokjes.

Doe de kokosmelk in een ijsbereider en voeg het maanzaad toe, of plaats het in een diepe schaal in het vriesvak en roer regelmatig om met een garde tot je een smeuïg ijs bekomt.

Verwarm de rijstsiroop en laat deze lichtjes karameliseren, voeg de kokosolie toe en vervolgens de ananas, laat de ananas karameliseren en bestrooi met de geraspte kokos.

Schik de ananas op de borden (of in glaasjes) en serveer met de kokossorbet, werk eventueel af met een blaadje munt.


Philippe Van den Bulck

Philippe Van den Bulck

Philippe van den Bulck is een echte creatieve groentekok. Hij maakt er inspiratie van om mensen te inspireren van een rijke keuken. Hij kookt zonder vlees maar wel met heel veel groenten. Hij is naast kok ook een foodstylist en foodwriter en heeft in veel bekende restaurants gewerkt. Door op te groeien in de streek van Mechelen werd hij omringd door honderden tuinders, dicht bij de Mechelse Veilingen. Zijn liefde voor groenten is dan ook hier begonnen, iets waar hij vele jaren later zijn passie van zou maken. Zo was hij werkzaam bij El Bulli en Le Cirque in New York. Daarnaast is hij culinair adviseur bij EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief).