Rode kool met appeltjes, kaneel en kokosbloesem suiker van Chantal Voets is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor rode kool met appeltjes, kaneel en kokosbloesem suiker

  • ¼ rode kool
  • 1 appel
  • 4 eetl Gula Java Kokosbloesem suiker
  • snuifje ongeraffineerd zeezout
  • 1 theel kaneelpoeder

Bereiding van rode kool met appeltjes, kaneel en kokosbloesem suiker

Zo kan je zelf rode kool maken volgens een eenvoudig recept …

Van rode kool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.

Doe de kool in een pan met 1 dl water, best de onderste bladeren onderaan in de pot en de binnenste bladeren er bovenop. Een snuifje kokosbloesem suiker. Laat de rode kool afgedekt op een zacht vuurtje sudderen tot de kool bijna gaar is, ca 20 minuten.

Voeg dan de in blokjes gesneden appel toe. Meng en proef. Voeg er eventueel nog een beetje suiker aan toe samen met het kaneelpoeder en laat verder garen tot het geheel zacht en smeuïg is.


Chantal Voets

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal