Geen microplastics in verzorgingsproducten van Amanprana. Vermijd producten als PMMA en Polyethyleen.

Microbeads zijn plastic deeltjes welke in veel lichaamsverzorgingsproducten zijn toegevoegd. Ze zijn bedoeld om bijvoorbeeld dode huidcellen te verwijderen, textuur te geven aan het product of hen juist meer ‘body’ te geven. Er worden dagelijks zo’n honderden producten op de markt gebracht waarin microbeads worden verwerkt.

Als vanzelfsprekend zitten er in Amanprana verzorgingsproducten geen microbeads:

  • Geen plastics
  • Geen siliconen
  • Geen microbolletjes (de beruchte microbeads)

Bij Amanprana zijn alle producten 100% biologisch en natuurlijk. Wanneer je geen Amanprana producten gebruikt is het devies vooral: lees de etiketten en vermijd gif en gevaarlijke stoffen zoals microbeads. Stop het gebruik van producten met:

  1. Polyetheen/Polyethyleen (PE), een polymeer en één van de meest gebruikte soorten kunststof. Vaak gebruikt voor plastic flesjes, plastic zakjes en verpakkingsmateriaal.
  2. Polypropeen/Polypropyleen (PP), een thermoplastisch polymeer welke wordt gebruikt voor bijvoorbeeld jerrycans, plastic touwen, tapijten, plastic meubelen, bootjes en in veel auto-onderdelen.
  3. Polyethylene Terephthalate (PET), thermoplastische polyester welke wordt gebruikt voor het maken van petflessen en andere verpakkingen van voedingsmiddelen maar ook voor synthetisch textiel als fleece.
  4. Polymethyl Methacrylate (PMMA), een transparante thermoplastische kunststof welke ook wel wordt benaamd als Perspex, Plexiglas, Altuglas en Oroglas ofacrylaat. Deze wordt vooral gebruikt ter vervanging van glas, vaak ten behoeve van de gewichtsbesparing.

Plastic in producten. Verzorgingsproducten vol microbeads. Natuurlijke producten zijn een beter alternatief.

In bepaalde producten is de hoeveelheid plastics echt belachelijk hoog, soms tot wel 10% van de totale inhoud! Eén verpakking aan lichaamsverzorging kan gemakkelijk tot 350.000 microbeads bevatten. Niet alleen betaal je hiervoor, je krijgt het misschien wel binnen, smeert je huid en haar er mee in en spoelt het ook nog eens terug de natuur in via je afvoer. Microbeads zijn een goedkope vuller, onnodig want er zijn genoeg alternatieven welke hetzelfde effect kunnen bewerkstelligen. Dit zonder plastics. Denk aan het gebruik van gemalen havermout, kokos, notenschil, bamboe enz. In de Amanprana scrubs maken wij gebruik van kokosbloesemsuiker om de dode huidcellen te verwijderen, puur natuur en veilig voor huid, lichaam en milieu. Juist daarom is het zo belangrijk om de etiketten te lezen. Hier kun je het verschil maken.

Pas op voor microbeads in shampoo, tandpasta, scrubs, gezichtsreinigers, make-up removers

Bekende gangbare merken lichaamsverzorging, schoonheidsproducten, make up en cosmetica vervuilen ons al jarenlang met microbeads (micro plastics) in hun producten. Ongezond voor jezelf en ontzettend slecht voor het milieu. Ze zijn zo klein gemaakt dat we ze nauwelijks kunnen filteren. Zo komen microbeats in ons drinkwater, oceanen, dieren, vissen en uiteindelijk ook in ons terecht doordat deze zich op dat moment in de voedselketen bevinden. Ze zijn verantwoordelijk voor kanker en ontwrichten onze hormonen. Microbeads (microplastic) absorberen daarenboven 60.000 verschillende chemicaliën zoals pesticiden. Microbeads weg ermee. Lees de inhoud van de verpakking en vermijd producten met Polyetheen, Polypropeen, Polyethylene Terephthalate en Polymethyl Methacrylate. Gebruik Amanprana lichaamsverzorging: vrij van microbeads, chemische stoffen, gif en hormoonverstoorders.