Extra vierge kokosolie van Amanprana

Waarom kiezen voor een hervulbare glazen waterfles/drinkfles? Laat de plastic fles staan! Voor milieu en gezondheid

Wij raden aan geen water of andere dranken meer te drinken uit plastic flessen. Waarom? Dat is niet alleen beter voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van onze aarde, de natuur, de dieren. Vergeet niet dat water uit een fles 1000x duurder is dan kraanwater.

Plastic flessen worden gerecycleerd maar een gerecycleerde plastic fles zal geen fles meer worden. Het plastic wordt namelijk minderwaardig. Het plastic komt in een cyclus waarbij de enige uitweg dumping of verbranding zal zijn.

Amanprana glazen waterfles met kurken dop en hoes

Eco-Respekt drinkfles

Plastic flessen zijn niet hygiënisch: kies voor glazen herbruikbare drinkflessen/waterflessen

Plastic flessen zijn niet hygiënisch. Niet alleen kunnen ze stoffen afgeven die we in ons lichaam en in onze natuur niet willen, hoe ouder het plastic hoe poreuzer deze wordt. Je plastic fles kan na enkele keren hervullen en gebruiken schimmels bevatten die je niet eens ziet. Hou ouder het plastic hoe viezer deze vaak wordt. Er is daarnaast ook meer migratie van de fles naar de inhoud. Het is niet goed voor je gezondheid.

Waarom je voor je directe gezondheid beter niet uit plastic flessen kunt drinken?

Een plastic fles wordt eigenlijk nooit helemaal schoon. Het risico van schimmels en microben ligt dus op de loer. Daarnaast komen er minuscuul kleine plastic deeltjes van de fles via het water in je lichaam terecht. Deze heten ook wel monomeren. Deze ontregelen je hormoonbalans.

Plastic flessen zijn eigenlijk erg breekbaar. Om dit tegen te gaan, worden er allerlei weekmakers (ftalaten) aan het plastic toegevoegd. Dit zorgt voor veerkracht en elasticiteit. Helaas lekken deze toxische stoffen in het drinkwater.

In plaats van water te drinken wat uit plastic flessen komt, zorg je er beter voor dat je hervulbare glazen flessen gebruikt. Hoewel de wetgeving hieromheen steeds strenger wordt, is het slim zelf de controle te houden. Investeer in herbruikbare glazen drinkflessen of, wanneer je geen kraanwater drinkt, koop dan water in glazen flessen.

Meer over Amanprana Eco Respekt drinkfles

[the_grid name=”Lome Grid Demo”]