Maurice Le Clef, initiatiefnemer van het project, is trots: “Ons doel bij Amanprana is een duurzame en ecologisch verantwoorde manier van leven, werken en produceren. We wilden onze nieuwe werkplek bouwen en inrichten op basis van onze filosofie, zodat we de meest comfortabele werkomgeving kunnen ontwerpen als basis voor aangenaam werk.”

Bij de bouw worden uitsluitend duurzame en ecologisch verantwoorde bouw- en verwerkingsmaterialen gebruikt. Zo zijn de vloer, de muren en het houten skelet gemaakt van duurzaam FSC-hout. Natuurlijk is er ook veel licht. De lampen zijn gemaakt van 100% LED lampen. “Dit licht verbruikt weinig energie en is waarschijnlijk het aangenaamste en gezondste lamplicht.”

Voor de afwerking werden uitsluitend ecologische, wateroplosbare verven en vernissen zonder oplosmiddelen gebruikt. Het gevolg: geen overlast van stank en geen giftige dampen. Het kantoormeubilair is gemaakt van gerecycled teakhout.

“Amanprana biedt een scala aan gecertificeerde biologische en fairtrade producten die de levenskracht op een serene manier ondersteunen en versterken. De producten zijn niet schadelijk voor het lichaam of de geest. Kortom, zachtaardig en zonder onmatigheid.”

Amanprana’s hoofdgebouw 100% op zonne- en windenergie.
Het hoofdgebouw van Noble House in Brasschaat, België, wordt sinds 12.8.2014 volledig verwarmd en verlicht met zonne- en windenergie. De verlichting wordt hoofdzakelijk gerealiseerd met LED-lampen. 100% duurzame energie. Vanaf nu is ENECO de leverancier van groene energie voor het hoofdgebouw van Amanprana. Volgens Greenpeace is ENECO de beste groene student van de klas, een 100% groene energieleverancier, die alleen duurzame zonne- en windenergie levert. Op die manier steunt Amanprana ook het initiatief van het WWF om de CO2-uitstoot te verminderen. Samen zetten wij ons in voor duurzaam leven.