Plastic. Schildpadden stikken erin, walvissen hebben het in hun maag en albatrossen voeren het aan hun jongen. Begin september: BeatPlastic Week WWF en Armin van Buuren (WWF Global Oceans Ambassador) …
Meststoffen en industriële vervuiling zorgen voor steeds meer en meer zuurstofarme en dode zones in onze oceanen. In deze dode zones is er nauwelijks zuurstof aanwezig, waardoor leven onmogelijk is …
Resistente bacteriën ontstaan in grote rivieren door de hoge gehaltes aan antibiotica die aanwezig zijn in deze wateren. Medicijnen en antibiotica gevonden in 66% van de onderzochte rivieren in 72 …
Viskwekerijen in de oceaan verstoren het ecosysteem. De overbevolking in viskwekerijen zorgt voor verspreiding van ziekten bij wilde vissen. Het toxische voedsel dat de kweekvis eet, de farmaceutische medicatie die …
De klimaatopwarming heeft ook grote gevolgen voor de oceanen . Tussen 1850 en 2015 is het grondoppervlak van de wereld met 0,87°C gestegen. Volgens klimaatwetenschappers is de klimaatopwarming …
Klimaatmarsen trekken door de straten, spijbelen voor onze toekomst. klimaatspijbelaars in veel steden van Europa “We verdienen een groene planeet, een veilig toekomst en politici die verantwoordelijkheid nemen om maatregelen …
Men verwacht dat deze plastic vervuiling de volgende 10 jaar nog eens gaat verdrievoudigen. De vooruitziende toekomst waarschuwt voor een ‘uit het oog, uit het hart-benadering’ van het plastic probleem. …
In het voorjaar van 2019 wil de Vlaamse Waterweg als proefproject op verschillende plaatsen plasticvangers installeren om zo plastic uit het water te halen voordat het in de zee terechtkomt. …
Het aantal vissoorten in onze oceanen neemt sterk af. De oceaan is verzuurd en veel vissen kunnen hier niet in overleven. Uiteindelijk zal er niet veel meer overblijven in onze …
Als jij regelmatig vis eet heb je al plastic gegeten. Er zit namelijk ongeveer 244 miljoen kg plastic in onze oceanen. Het meeste hiervan bestaat uit zogenaamde microplastics, deeltjes die …