Wat gebeurt er met het afval van festivals in België?

Wat gebeurt er met de tonnen (plastic) afval van het festival Rock Werchter in België en andere festivals?

Ondanks alle sensibiliseringsacties lagen de campings in Werchter na het Festival Rock Werchter bezaaid met 200 ton afval, waaronder bergen plastic. Ook op de festivalweide zelf bleven na afloop van de concerten duizenden plastic flesjes en bekertjes achter. En zo gaat het op de meeste festivals.

Wat gebeurt er met het plastic afval?

Medewerkers van Rock Werchter verzamelden tijdens het festival al zo’n 15 ton plastic flesjes om te recycleren. Prima initiatief, ook omdat hiermee € 23.000 euro werd ingezameld voor een goed doel: drinkbaar water in Togo. Maar plastic flessen worden helaas slechts voor 50% gerecycleerd. Daarbij wordt een gerecycleerde fles nooit meer een fles en bij elke recyclage wordt het plastic minderwaardig. Uiteindelijk wordt het plastic gedumpt of verbrand en verontreinigt het de grond, de zee en de lucht die we inademen.

Standpunt van Amanprana om oceanen, koraalrifffen en hun bewoners te beschermen: Stop het gebruik van plastic zo veel mogelijk!

Een eerste stap in de goede richting: Stop met het gebruiken van kleine plastic flesjes. Stop met het drinken van water uit plastic flessen! Gebruik glazen flessen of neem een hervulbare glazen drinkfles. Glas vervuilt de natuur nooit. Glas is oneindig recycleerbaar en “cradle to cradle”.

Help het festival Rock Werchter en zo ook onze zeeën. Zeg vaarwel tegen plastic afval.

Een betere wereld begint bij jezelf. Plastic flessen zijn mega vervuilers. De Eco Respekt fles van Amanprana is een perfect alternatief voor een plastic fles. Het is een zuivere glazen fles met een bio dynamische Vortex, ingepakt in een sok van gerecycleerd foam en afgewerkt met een kurken stop. De Vortex geeft energie aan de inhoud. De sok uit foam beschermt de fles tegen glasbreuk.

Doe mee, red de zee!

Minstens 5% van de winst van Amanprana gaat al jarenlang naar allerlei acties onder de noemer red de zee‘. Daarom ook sponsorde Amanprana de Wereld Oceaan Dag Nederland 2014 in Scheveningen op 8 juni 2014. Daarom ook is Amanprana hoofdsponsor en medeorganisator van de tweede editie van de North Sea Challenge op 13 september 2014.

Steun de oceanen met de Eco Respekt’ drinkflessen van Amanprana. 100% van de opbrengst van de verkoop van de Eco Respekt flessen gaat naar ‘Red de Zee‘.