Red de Zee met Amanprana & streef naar schone oceanen, kusten

 • Zuurstofarme zones zijn verviervoudigd in 50 jaar tijd.

  Meststoffen en industriële vervuiling zorgen voor steeds meer en meer zuurstofarme en dode zones in onze oceanen. In deze dode zones is er nauwelijks zuurstof aanwezig, waardoor leven onmogelijk is ... The post Zuurstofarme zones zijn verviervoudigd in 50 jaar tijd. appeared first on Amanprana.

 • De grote rivieren van de wereld bevatten hoge gehaltes aan antibiotica.

  Resistente bacteriën ontstaan in grote rivieren door de hoge gehaltes aan antibiotica die aanwezig zijn in deze wateren. Medicijnen en antibiotica gevonden in 66% van de onderzochte rivieren in 72 ... The post De grote rivieren van de wereld bevatten hoge gehaltes aan antibiotica. appeared first on Amanprana.

 • Industriële viskwekerijen zijn een bedreiging voor het milieu en de gezondheid.

  Viskwekerijen in de oceaan verstoren het ecosysteem. De overbevolking in viskwekerijen zorgt voor verspreiding van ziekten bij wilde vissen. Het toxische voedsel dat de kweekvis eet, de farmaceutische medicatie die ... The post Industriële viskwekerijen zijn een bedreiging voor het milieu en de gezondheid. appeared first on Amanprana.

 • De opwarming van de aarde (klimaatopwarming) is een feit.

      De klimaatopwarming heeft ook grote gevolgen voor de oceanen . Tussen 1850 en 2015 is het grondoppervlak van de wereld met 0,87°C gestegen. Volgens klimaatwetenschappers is de klimaatopwarming ... The post De opwarming van de aarde (klimaatopwarming) is een feit. appeared first on Amanprana.

 • Over climate change en de invloed op onze oceanen.

  Klimaatmarsen trekken door de straten, spijbelen voor onze toekomst. klimaatspijbelaars in veel steden van Europa “We verdienen een groene planeet, een veilig toekomst en politici die verantwoordelijkheid nemen om maatregelen ... The post Over climate change en de invloed op onze oceanen. appeared first on Amanprana.


Meer “Red de Zee” artikels

– Red de zee filosofie –

Amanprana publiceert regelmatig nieuwe artikelen over het belang van schone oceanen en kusten, essentieel voor dier & mens. Ook zetten we acties op om hier aandacht op te vestigen & geld in te zamelen. Red de zee!
Meer over de Amanprana filosofie

Chantal Voets en Dos Winkel - Cheque voor schone zee

Dos Winkel (SeaFirst) & Chantal Voets (Amanprana)

Hoe veel plastic gooien we weg?

0 / min.
Plastic zakjes
0 / min.
plastic flesjes
0 / min.
plastic rietjes