Amanprana North Sea Challenge 2014.

Een recreatief evenement voor het goede doel.

North Sea Challenge voor schonere kusten voor onze kinderen! Daarom sponsort Amanprana!

Kim Clijsters is meter van Amanprana North Sea Challenge 2014

Ook Kim Clijsters zet zich in voor het goede doel. Het is een hele eer dat Kim Clijsters mee zal doen dit jaar. Kim is meter van A-NSC en doet het traject met de fiets. Ook andere bekende Vlamingen hebben hun steun en deelname reeds betuigd, waaronder Martine Prenen, Gella Vandecaveye (wandelen), Ruben Van Gucht (hardlopen) en Luc Van Lierde (mountain biken).

Kim Clijsters op de fiets
Kim Clijsters is meter van de North Sea Challenge 2014. Kom samen met Kim en Martine fietsen op de NSC op 13 september 2014.

Amanprana is hoofdsponsor 

Wie?Amanprana presenteert de North Sea Challenge. Bekende peters en meters wandelen, lopen en fietsen mee voor het goede doel. Doe mee samen met Kim Clijsters, Gella Vandecaveye, Martine Prenen, Luc Van Lierde en Ruben Van Gucht
Wat?Een recreatief evenement: wandelen, lopen, fietsen of mountainbiken voor schone kusten en zee voor onze kinderen.
Wanneer?Zaterdag 13.09.2014

North Sea Challenge logoDe Amanprana North Sea Challenge is een recreatief sportevenement langs de Belgische kust: van De Panne naar Knokke-Heist (70km) of naar Oostende (30km): te voet, hardlopend, met de fiets of per mountainbike. Bedoeling is om een evenement te bieden voor recreanten evenals voor getrainde atleten en een hele reeks mensen hier tussenin!

Het idee is ontstaan uit de droom om ooit van Frankrijk naar Nederland te wandelen. Toen Luk Hendrickx besefte dat hij deze droom niet waar zou kunnen maken, nam zijn jongste zoon het heft in handen en legde de tocht zelf te voet af. Na vele positieve reacties organiseerde hij op 21 September 2013 met succes de eerste editie van de North Sea Challenge.

Met de tweede editie beogen we een schaalvergroting en hopen we 2000 sportievelingen te kunnen verzamelen. Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan de NSC op 13 september 2014. Samen wandelen, lopen, fietsen of mountainbiken voor het goede doel: schone kusten en zee voor onze kinderen. Registreren kan vanaf begin april. Doe mee met Kim, Gella, Martine, Luc en Ruben. Je hoeft helemaal geen topsporter te zijn om mee te wandelen, lopen of fietsen. Ieder op zijn eigen tempo.

North Sea Challenge 2014 traject

50% van de opbrengst gaat naar de Sea First Foundation.  Net als A-NSC is SFF een organisatie zonder winstoogmerk, die de oceanen en haar bewoners wil beschermen. Zij doet dit vooral via bewustmakingsvoordrachten en pakketten voor scholen. Minstens 5% van de winst van Amanprana gaat al jarenlang naar allerlei acties onder de noemer ‘red de zee’. Daarom is Amanprana hoofdsponsor van dit prachtig initiatief en medeorganisator van deze tweede editie.

De meters en peters van de North Sea Challenge 2014: Gella Vandecaveye (wandelen), Kim Clijsters (fietsen), Ruben Van Gucht (hardlopen) en Luc Van Lierde (mountain biken).
De meters en peters van de North Sea Challenge 2014: Gella Vandecaveye (wandelen), Kim Clijsters (fietsen), Ruben Van Gucht (hardlopen) en Luc Van Lierde (mountain biken).

Kim ClijstersKim Clijsters is een voormalige Belgische toptennisster en nummer-1-speelster. Ze won in 2009, een maand na haar comeback (na een onderbreking van 2 jaar), met een wildcard het damesenkelspel van het US Open-toernooi. Kim Clijsters is NSC-meter van de fietsers en fan van Amanprana.

Gella VandecaveyeGella Vandecaveye is een Belgische ex-judoka, met talrijke Olympische medailles en overwinningen op Europese en Wereld-kampioenschappen. Gella Vandecaveye is NSC-meter van de wandelaars op de North Sea Challenge 2014.


Martine PrenenMartine Prenen
 is een Vlaamse presentatrice en gezondheidscoach. Martine Prenen is ambassadrice van de fietsers en sympathisante van the North Sea Challenge en fan van Amanprana.

Luc Van LierdeLuc Van Lierde is een Belgische triatleet, tweemaal wereldkampioen op de lange afstand en eenmaal Europees kampioen triatlon op de olympische afstand.. Hij won de Ironman Hawaï(2x), de Ironman Europe(1x) en de Ironman Mexico(1x). Luc Van Lierde is NSC-peter van de mountain bikers op de North Sea Challenge 2014 en fan van Gula Java Matcha als energiedrank.

Ruben Van GuchtRuben Van Gucht is een Vlaamse sportjournalist, presentator van Sporza en ultramarathonloper. Ruben Van Gucht is NSC-peter van de hardlopers op de North Sea Challenge 2014 en fan van Gula Java Matcha van Amanprana als energiedrank.

Op 19 juni 2014 werd de Amanprana North Sea Challenge onder grote belangstelling aan de Belgische pers voorgesteld. Het persbericht van die avond vindt u hier.