Amanprana ondersteunt Dos Winkel en de Sea First Foundation voor behoud schone oceanen

Wie is Dos Winkel?

Dos Winkel heeft 30 jaar wereldwijd en in vele ecosystemen, gedoken en gefotografeerd. Als duiker en onderwaterfotograaf heeft hij gezien wat overbevissing, verzuring en vervuiling voor gevolgen heeft. In 2006 besloot hij zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen en zijn tijd te besteden aan het vergroten van de bewustwording van de stand van zaken in en van  onze oceanen.

Ondertussen heeft Dos al meerdere boeken geschreven of er aan meegewerkt: ‘Wat is er mis met vis en visolie?‘, ‘De Huilende Zee‘, ‘Het ALFABET van de ZEE‘ en Lisette Kreischer’s ‘NON*FISH*A*LICIOUS’.

Wat is de Sea First Foundation?

Amanprana bij lezing Dos Winkel van Sea First Foundation

Amanprana bij lezing Dos Winkel van Sea First Foundation

Dos Winkel is oprichter van de Sea First Foundation (SFF). Sea First Foundation zet zich in voor het behoud van leven in onze oceanen en werkt alleen met vrijwilligers. Dos Winkel is ook wel ‘het gezicht’ van de Sea First Foundation. Op de vele lezingen die de foundation organiseert ‘bezingt’ en bekrachtigt hij de schoonheid van de onderwaterwereld zoals die was en hoe die verandert. Oplossingen worden aangereikt: wat kunnen we als consument doen om de vervuiling en de verzuring van de oceaan tegen te gaan? De oceaan geeft ons ongeveer driekwart van alle zuurstof, dus (veel) meer dan alle bomen en planten op het land. Door de enorme bevolkingstoename van de afgelopen 100 jaar (van circa 1 miljard  naar 7,4 miljard mensen) is het verbranden van fossiele brandstoffen enorm toegenomen. De broeikasgassen die hiervan het gevolg zijn, zorgen voor opwarming van het klimaat en opwarming en verzuring van de oceaan. Het plantaardig plankton (fytoplankton) dat de zuurstof produceert heeft het hierdoor erg moeilijk en is op veel plaatsen in de oceaan al met 40% verminderd.

Amanprana en Sea First Foundation hebben een jarenlange samenwerking

Natuurlijk heeft een stichting als Sea First ook onkosten. Naast de inkomsten van de boekverkopen werkt Sea First Foundation samen met enkele sponsoren en donateurs. De foundation werkt uitsluitend met vrijwilligers en de diverse projecten dienen gefinancierd te worden. Amanprana is bij deze jarenlange samenwerking één van de sponsoren van de Sea First Foundation en de lezingen van Dos Winkel. Amanprana publiceert regelmatig artikelen op haar website onder de noemer Red de Zee, met aandacht voor onze oceanen. Een mooie samenwerking waarbij beide organisaties hetzelfde doel nastreven: schone en gezonde oceanen, met gezonde bewoners.

Hoe zet Amanprana zich in voor Red de Zee en de Sea First Foundation?

Amanprana en Sea First foundation ook tijdens beurzen/fairs

Amanprana en Sea First foundation ook tijdens beurzen/fairs

De Sea First Foundation van Dos Winkel en Amanprana werken al jaren samen. Ook Amanprana zet zich in:

–  Regelmatig een nieuw artikel op onze Red de Zee-sectie op de website. Wij geven de oceaanproblematiek aandacht op social media en in de nieuwsbrief om bewustwording te vergroten.
– 100% van de opbrengst van onze Eco respekt fles gaat naar acties van Red de Zee.
– Sea First Nederland, met name Dos Winkel, heeft in 2016 meer dan honderd lezingen en lessen gegeven en daarnaast een aantal bijzondere evenementen georganiseerd. Hij heeft vele duizenden kinderen en volwassenen bereikt om hen te vertellen over de schoonheid, zorgen en oplossingen rond de toestand van de oceanen en hen ook aangespoord actie te ondernemen om de oceanen te beschermen. De boodschap over de status van de oceaan, kwam bij velen hard aan, maar leidde ook tot zeer interessante discussies. Amanprana heeft meer dan 13 lezingen en 13 lessen aan klassen mogen ondersteunen.
Amanprana was hoofdsponsor van de door de Sea First Foundation georganiseerde Wereld Oceaan Dag 2016 in Nederland. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om bij de internationale gemeenschap aandacht te vragen voor vervuiling van de oceanen door (vooral) plastic en voor overbevissing en bijvangst.

Wil je ook een lezing volgen van Dos Winkel en de Sea First Foundation?

Wil je een lezing over de schoonheid, maar vooral over het belang van onze oceanen op de school van je kind? Stuur dan een mailtje naar Sea First (info@seafirst.nl) of ga naar de website en meld je aan!

Meer lezen:

http://www.dos-bertie-winkel.com/
https://www.seafirst.nl/

http://wereldoceaandag.nl/