Extra vierge en biologische olijfolie:

Olijfolie heeft de eigenschap vocht op te nemen. De olie slaat het vocht op. Hierdoor heeft de olie een hydraterende werking op de huid tijdens het scheren. Hierdoor blijft het vochtgehalte van de huid na het scheren in balans. Olijfolie bevat vitamine E, carotenen en mineralen. De olie bevat veel antioxidanten, die het verouderingsproces van de cellen tijdens het scheren vertragen. Extra vierge olijfolie bevat ook veel chlorofyl, dat zweetgeurtjes absorbeert en verwijdert.

Extra vierge en biologische kokosolie:

Kokosolie voedt, kalmeert en beschermt de huid. Kokosolie voorkomt de vorming van vrije radicalen. Door zijn natuurlijke eigenschappen heeft de olie een zonbeschermingsfactor van 4 tegen UVA- en UVB-zonnestraling. Dit is gunstig voor de droge huid. Kokosolie bestaat voor minimaal 70% uit beschermende antimicrobiële vetzuren zoals laurinezuur, caprinezuur, caprylzuur, capronzuur en mirystinezuur. Deze stoffen zijn bijzonder geschikt om de huid te beschermen tijdens het scheren. Deze stoffen zorgen voor minder irritatie, kleine ontstekingen, roodheid etc. tijdens en na het scheren. Het talg dat de huid zelf aanmaakt, bestaat voornamelijk uit MCT (middellange vetzuurketens). Deze vetzuren komen in overvloed voor in kokosolie. De olie is ook licht zuur en het ideale smeermiddel. Dit is precies wat de huid nodig heeft tijdens en na het scheren.

Rode palmolie extra vierge en biologisch:

Rode palmolie bevat extreem veel caroteen, tien keer zoveel caroteen als wortelen en 30 keer zoveel caroteen als tomaten. Carotenen zijn bijzonder gunstig voor de huid. Rode palmolie is ook de rijkste basis voor tocotriënolen, zo worden bepaalde vormen van vitamine E genoemd. Deze vormen van vitamine E worden onder andere in de huid opgeslagen en beschermen deze tegen veroudering en beschadiging door de zon. Tocotriënolen werken tegen ouderdomspigmenten en rimpels. Ze hebben een verzachtende en beschermende werking op de huid en zijn daarom ideaal als verzorgingsproduct bij het scheren. Rode palmolie verstevigt de huid na het scheren. Dit zorgt voor een sterkere en gezonde huid waardoor het dagelijkse scheren niet pijnlijk is en de huid niet geïrriteerd raakt. Door de toevoeging van bepaalde geselecteerde essentiële oliën biedt deze scheerolie extra waardevolle verzorging bij het scheren.

Vetiver biologisch:

Vetiverolie ruikt licht naar hout en heeft een zoete begeleidende geur. Vetiver is een uitstekende olie voor de huidverzorging tijdens en na het scheren. Het heeft een regulerend effect, vooral op de vette huid. De olie heeft een regeneratieve werking, voornamelijk op het diepere bindweefsel. De regeneratieprocessen van de huid worden bevorderd. De olie verbetert de vorming van nieuwe huidcellen, het resultaat is een zachte huid. Vetiver voorkomt irritatie, roodheid en kleine ontstekingen die bij het scheren kunnen ontstaan.

Bergamot biologisch:

Bergamotolie heeft een heerlijk frisse geur en unieke eigenschappen voor de verzorging van de huid. Het beschermt de conditie van de huid en beschermt deze tijdens het scheren. Dankzij de antiseptische en antibiotische eigenschappen kan bergamotolie mogelijke infecties voorkomen. Het heeft een kalmerende en helende werking bij huidontstekingen, infecties en wonden in het algemeen. Het heeft ook een natuurlijk verkoelend en verfrissend effect op de huid. Als verzorging na het scheren zorgt het voor een aangenaam gevoel.

Sinaasappel biologisch:

Sinaasappelolie heeft een verfrissende en stimulerende geur. Het heeft een enorm rustgevend effect op de vette en grovere huid. Sinaasappelolie verstevigt de opperhuid na het scheren. Het desinfecteert bestaande wonden en voorkomt de groei van microben, waardoor het risico op kleine ontstekingen wordt verkleind. De huid kan zich na elke scheerbeurt op een gezonde en natuurlijke manier herstellen.

Romeinse kamille org.:

Roomse kamille is een zeer waardevolle huidreinigingsolie om te gebruiken voor huidverzorging tijdens het scheren. De olie heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het verstevigt het weefsel en heeft ook een desinfecterende en ontstekingsremmende werking bij allergieën en huiduitslag. Roomse kamille vermindert irritatie tijdens en na het scheren.

Cederhouten organisatie:

Cederhoutolie wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het heeft een goede en rustgevende werking op de huid na het scheren. Het heeft ook een verzachtend effect op irritaties en huiduitslag. De antiseptische eigenschappen beschermen de huid tegen mogelijke infecties tijdens het scheren.

Sandelhout bio:

Sandelhoutolie heeft een licht houtachtige en zoete geur. Het is een goede huidverzorgingsroutine en helpt scheren te voorkomen en huiduitslag te verminderen. Het verbetert de bloedcirculatie en reguleert het vochtgehalte van de huid (moisturizer). Het verstevigt de geschoren huid en het bindweefsel onder de huid.

Biologische kardemom:

Kardemomolie wordt in de Ayurveda vaak gebruikt om een licht geïrriteerde huid te genezen. De olie is geschikt voor het hele lichaam en kan direct op de verzwakte en geïrriteerde huid worden gebruikt. Een perfecte olie tijdens het scheren en om irritaties na het scheren te genezen. Kardemomolie verbetert de structuur van de huid. In de Ayurveda wordt dit effect de ‘eigenschap van kardemom’ genoemd. In tegenstelling tot minerale oliën verstoppen natuurlijke plantaardige oliën de poriën niet. Deze pure scheerolie is 100% natuurlijk, 100% biologisch en 100% actief. Dankzij de waardevolle en nuttige plantaardige en essentiële oliën blijft de huid soepel en zacht dankzij de scheerolie. De scheerolie heeft een helend, voedend en beschermend effect tegelijk. Het kan zelfs huidproblemen zoals acne, eczeem en andere huidontstekingen tijdens het scheren gericht verzorgen en beschermen en de gezondheid van de huid ondersteunen.