Rudolf! Is een combinatie van etherische oliën, kokosolie en carnaubawas.

 • De extra vierge kokosolie werkt verzachtend en is een uitstekende basis voor etherische oliën.
 • De biologische carnaubawas is verzorgend en zacht en geeft de vaste textuur aan Rudolf! Kruidenbalsem. Carnaubawas wordt de koningin van de wassen genoemd.

De etherische oliën die we gebruiken zijn 100% natuurlijk, biologisch en afkomstig van echte planten. Eigen aan etherische oliën zijn de inhoudsstoffen menthol en eucalyptol (dit zijn dus geen isolaten of synthetische imitaties).

 • Biologische kamfer (Ravintsara): verkoelt en verwarmt
  Een bestanddeel van Ravintsara (Cinnamomum Camphora) is kamfer, een ingrediënt dat onze grootmoeders al in huis hadden om te inhaleren in geval van zwakte; het heette destijds ‘vlugzout’. Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, wordt dit natuurlijk middel verkregen uit het hout van de wintergroene kamferboom. Ravintsara in Amanprana Rudolf! kruidenbalsem heeft een tweeledig effect: het verkoelt en verwarmt gelijktijdig en creëert daardoor een evenwicht.
 • Biologische wintergreen: goed voor spieren en gewrichten
  Wintergreen (Gaultheria Fragrantissima) is een meerjarige, altijd groene plant en vandaar komt dan ook de naam. Wintergreen komt voor aan de voet van het Nepalese Himalayagebergte. De plant heeft witte bloemen die later rode bessen worden en groene blaadjes die even stevig aanvoelen als leder. Van de blaadjes wordt de etherische olie gedestilleerd, en die heeft een zeer specifieke en herkenbare houtige, fruitige geur.
 • Biologische eucalyptus: verzacht en verfrist
  Het blad van de blauwe gomboom, de Eucalyptus globulus, levert een etherische olie die al door de Aboriginals gebruikt werd bij koortstoestanden. Eucalyptusolie in Amanprana Rudolf! kruidenbalsem verfrist en verkoelt. De verkoelende eigenschap leverde de boom de bijnaam ‘koortsboom’ op.
 • Biologische tijm
  Tijm (Thymus vulgaris) wordt al sinds de oudheid gebruikt voor medicinale doeleinden. De etherische olie is afkomstig van de bloeiende planten.
 • Biologische salie
  Salie (Salvia Lavandulifolia) in Amanprana Rudolf! kruidenbalsem wordt historisch als een wondermiddel beschouwd omdat het zoveel goeie eigenschappen heeft. In de aromatherapie wordt het tegen een hele reeks klachten ingezet.
 • Biologische ceder
  De Atlas ceder (Cedrus Atlantica) groeit in de bergen van Marokko en is de enige cederolie die in aromatherapie zou mogen gebruikt worden. De schors van de boom levert een etherische olie met een zoete, houtige geur.
 • Biologische kruidnagel
  De etherische olie van kruidnagel is een geweldig eerste-hulp-middel. De etherische olie is trouwens niet afkomstig van de ‘nagel’ die iedereen kent, maar wel van de kruidnagelbloempjes, die eerst bloeien uit de knopjes vooraleer de nagel verhardt.