Amanprana is erg trots om lid te zijn van de RSPO.

Maar Amanprana gaat veel verder dan alleen de criteria voor het RSPO-lidmaatschap.

Amanprana rode palmolie steunt de lokale bevolking

Een deel van onze palmolie is afkomstig van kleine coöperaties die sinds 2001 zijn overgestapt op biologische en duurzame teelt. Deze 130 families geloven dat dit de beste manier is om voor hun land en hun familieleden, die in de productiegebieden wonen, te zorgen. De samenwerking is een symbool van vrede in Colombia en is gebaseerd op respect en steun van de lokale economie.

Amanprana staat voor verantwoord omgaan met het milieu

Onze gecertificeerde rode palmolie is gegarandeerd 100% biologisch en bevat geen pesticiden of andere inferieure stoffen. De rode palmolie van Amanprana is 100% natuurlijk – ongeraffineerd, niet ontgeurd en gegarandeerd GGO-vrij. Amanprana is al enkele jaren een partner van ProAves NGO in Colombia en schenkt een boom per verkochte liter Rode palmolie. Het is voor Amanprana belangrijk om een positief effect te hebben in de regio’s waaruit we putten.

De traceerbaarheid zorgt voor transparantie van de Amanprana Rode Palmolie

Onze rode palmolie heeft niet alleen een gecertificeerde oorsprong, maar wordt ook gescheiden binnen de supply chain. Dit stelt ons in staat om het product te traceren naar de boerderij op een Identity Preserved (IP)-basis. Bovendien voldoet ons product aan de richtlijnen en verificatieprotocollen die de Palm Oil Innovation Group (POIG) heeft vastgesteld voor productiebedrijven. Onder meer WWF, Greenpeace, Forest People Programme en Rainforest Action Network partner verhogen de bewustwording betreffende een maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Voor Amanprana is de voedingswaarde van rode palmolie het belangrijkst en we garanderen dat je het verschil proeft en meeprofiteert.

Wat doet RSPO? Welke criteria bestaan er voor producenten van palmolie? Wat zijn de criteria voor palmolieproducenten?

RSPO heeft alles te maken met duurzame palmolie. De RSPO heeft specifieke criteria gecreëerd voor haar leden. Als de producenten deze criteria naleven, kunnen we de negatieve invloed van palmolie op de teelt, het milieu en de gemeenschap een halt toeroepen; ze stelt duidelijke richtlijnen vast als compensatie voor een belanghebbende vereist is. De RSPO heeft speciale criteria opgesteld voor haar gecertificeerde producenten om de negatieve effecten van palmolie op de akkerbouw, het milieu en de lokale bevolking te voorkomen. In bepaalde regio’s resulteert de teelt van palmolie in ontbossing, waardoor de biodiversiteit wordt bedreigd. Oerbos wordt gerooid zodat het land kan worden gebruikt voor palmolieplantages.

In bepaalde regio’s resulteert de teelt van palmolie in ontbossing, waardoor de biodiversiteit wordt bedreigd. Oerbos wordt gerooid zodat het land kan worden gebruikt voor palmolieplantages. In sommige gevallen worden de lokale gemeenschappen niet eens geraadpleegd over het gebruik van hun land. Er zijn zelfs gevallen geweest van mensen die met geweld verdreven zijn van hun eigen grond, een grote overtreding. Er zijn zelfs gevallen geweest van mensen die met geweld verdreven zijn van hun eigen grond, een grote overtreding.

Een toenemend aantal spelers in de palmolie-industrie, met inbegrip van rode palmolie, werken samen om de industrie duurzamer te maken. De consumptie van palmolie stopzetten, is geen oplossing, omdat andere oliën – zowel plantaardige als andere soorten – dezelfde impact op het milieu hebben, en soms nog erger. Daarnaast heeft palmolie een aantal unieke en nuttige eigenschappen.

Het milieu is belangrijk voor de RSPO en Amanprana

Naast de economische en werk gerelateerde criteria, is de RSPO ook actief in de strijd voor het milieu. De organisatie heeft criteria vastgesteld die de ondernemingen moeten naleven. Deze criteria zijn bestemd om het negatieve effect van palmolie te minimaliseren. Amanprana deelt deze ambitie. Daarom moet de door ons voorgestelde oplossing altijd een oplossing op lange termijn zijn, en vooral, zo weinig mogelijk impact op het milieu hebben.