Gezondheid voor alles

Gezichtsoliën van Amanprana zijn biologisch. Ze werden met respect ontwikkeld door Dana Van Oeteren. Ze heeft geen gebruik gemaakt van overbodige bewerkingen zodanig dat de honderden waardevolle componenten behouden konden blijven en de synergie van de elementen mogelijk is. Pas dan komen de helende en energetische eigenschappen van de gezichtsolie ten volle tot hun recht. In elk flesje Amanprana zit duizenden jaren planten-evolutie die de kracht en balans aan onze gezichtsoliën geeft. Omdat oliën reageren met plastiek verpakken we de olie in glas.

Geen isolaten

De werking en de geur van planten worden bepaald door honderden fracties. Amanprana gelooft in dat geheel. Het isoleren van fracties mist de samenhang en helende werking zoals we in de parfum- en lichaamsverzorging-industrie maar al te vaak tegenkomen. Die missen bijvoorbeeld monoterpenen. Je ziet of ruikt ze nauwelijks maar olie zonder monoterpenen is niet helend. Monoterpenen zijn verantwoordelijk voor de correcte informatie op cellulair niveau. Een ander voorbeeld is thymol, een isolaat van thymolie. Thymol werd jarenlang gebruikt als desinfectiemiddel in ziekenhuizen. Ondertussen is echter bekend dat thymolie meer ziektekiemen te baas kan en nauwelijks irriterend is voor de huid dan het isolaat thymol. Zo is ook de chemische versie van metyl salicilate ronduit giftig, maar de natuurlijke metyl salicilate daarentegen niet. Natuurlijke wintergreen is niet giftig maar wintergreen uit een laboratorium is dat wel. Natuurlijke wintergreen bevat 90 tot 98% metyl salicilate en 2 tot 10% andere stoffen die een wereld van verschil maken. Amanprana maakt gebruik van de totale olie en werkt niet met isolaten.

Voor de gevoelige huid

De wetgever verplicht (terecht) ingrediënten te vermelden die mogelijke allergene reacties veroorzaken. Maar hij maakt de vergissing om chemische of natuurlijke isolaten gelijk te stellen aan de gehele natuurlijke werking van de plant. In de gezichtsolie van Amanprana zitten honderden ingrediënten die er uitsluitend van nature in aanwezig zijn. Ze vullen elkaar aan, neutraliseren, bufferen en harmoniseren. Amanprana bevat geen chemicaliën noch isolaten. Goed nieuws voor je gezondheid en gevoelige huidtypes. Reageert je huid op deze gezichtsolie, dan is dat meestal door ontgiftings- of reinigingsreacties. Dat is uiteraard goed. Bij roodheid verminder of stop je tijdelijk het gebruik. Liever niet aanbrengen op beschadigde huid.

Natuurlijke intelligentie en levenskracht

De gezichtsoliën van Amanprana bezitten levenskracht (Prana) omdat de basisoliën koudgeperst werden. Door de essentiële oliën krijgen ze een intelligent organiserend bewustzijn. Ze kunnen gezondheid brengen in een verward lichaam en kunnen onevenwichtigheid veranderen in balans (Aman). Alle Amanprana gezichtsoliën zijn antiseptisch, versterkend voor het immuunsysteem, zuiverend, positief voor het endocriene systeem, de hormoonhuishouding en voor het algemeen welbevinden.

Biologisch is belangrijk

Chemische bestrijdingsmiddelen verzwakken een plant. Ze beschermen de plant waardoor die geen weerstand opbouwt. Biologische planten of wild groeiende planten bevatten meer micro-helende nutriënten omdat ze deze hebben moeten aanmaken om te overleven. Chemische meststoffen voeden de plant met slechts 3 mineralen (stikstof, fosfor en kalium) van de 75 mineralen die de aarde rijk is. Biologische meststoffen bevatten alle mineralen waardoor ook de plant gezonder is en zijn olie rijker aan beschermende en voedende stoffen. Chemische bestrijdingsmiddelen maken ook de grond dood. Maar de kracht van een plant komt van levende aarde, die miljoenen microben, aardwormen en andere organismen bevat. Zij transformeren de aarde in een feestmaaltijd voor planten. Chemisch behandelde, dode aarde levert zwakke, ongezonde planten die weinig of alleszins minder helend zijn. Amanprana gelooft in de waarde van biologische of in het wild groeiende planten voor haar gezichtsoliën.

Versterkend voor huid, lichaam en geest

Aromatherapie grondleggers zoals Gattefossé, Maury, Buckle, Clarke, Tisserand en Price hebben voldoende bewijs geleverd dat essentiële oliën via de huid ons lichaam en onze geest bereiken. Via de haarzakjes en de zweetklieren bereiken zij de bloedvaten en het lymfesysteem. Als je essentiële olie op je hand masseert, is die in ca. 30 minuten opgenomen in de huid en na één uur is ze reeds terug te vinden in de urine. In ca. 12 uur is ze opgenomen in elke cel van ons lichaam. Tevens kunnen ze zich binden met de huidvetcellen en worden ze vrijgegeven wanneer het lichaam erom vraagt. Volgens de Engelse School van aromatherapie werken essentiële oliën optimaal door massage met een basisolie verrijkt met 2 à 5% essentiële olie. Zoals we die vinden in de Amanprana gezichtsoliën. De basisolie bij Amanprana (amandel-, olijf-, rode palm-, kokos- en abrikoospitolie) vertraagt de afgifte van de essentiële olie. Haar werking is zachter en meer gespreid in de tijd.

Wat is essentiële olie?

Essentiële olie is het vluchtige en vetoplosbare deel dat men bekomt door stoomdestillatie van planten. Neroli: 3 miljoen sinaasappelbloesems, die in de nacht of vroege morgen geplukt worden, zijn er nodig om een halve liter Neroli-olie te bekomen. Alleen lichte moleculen van minder dan 400 AMU (Atomic Mass Units) komen los in de plant. De zware delen blijven in de plantmassa en behouden hun therapeutische waarde na droging. Hoe lager het atomische gewicht van de olie, des te sneller men ze ruikt, des te sneller haar therapeutische werking (maar ook korter), des te sneller ze door huid, lichaam en geest wordt opgenomen. Alle stoffen kleiner dan 500 AMU en vetoplosbaar kunnen de huid penetreren, het zenuwstelsel volgen, meridianen doorkruisen, bloedvaten bereiken en een positieve bijdrage hebben op cellulaire niveau, inbegrepen de hersenen en het DNA.

Wat is absolute olie?

Absolute olie is geen essentiële olie volgens de strikte definitie omdat zij bekomen is via een solvent goedgekeurd voor de voedingsindustrie. Een absolute olie bezit een bredere waaier moleculen tot 700 AMU. Amanprana gebruikt slechts één absolute olie omdat we de geur zo uniek en heerlijk vinden, namelijk deze van jasmijn. Jasmijn kan niet bekomen worden via destillatie. De absolute Jasmijnolie van Amanprana is niet de eerste de beste. Echte jasmijn kost 2.500 euro per kg en synthetische kost slechts 10 euro. Amanprana is één van de weinigen die de echte jasmijnolie gebruikt.

Wat is een geperste olie?

Citrusoliën kunnen ook mechanisch koudgeperst worden uit de schil. Ze bevatten ook zwaardere elementen. Tussen de 400 en 500 AMU.

De kracht van essentiële olie

Er is een wezenlijk verschil tussen olie en essentiële olie. Olie komt voor in het zaad en vruchtvlees van de plant (bijvoorbeeld olijfolie). Die olie blijft daar en heeft voornamelijk een energetische waarde waaruit het zaad kan ontkiemen en enige tijd voortleven. Essentiële olie noemen we ‘essentieel’ omdat ze levensnoodzakelijk is voor de plant. Zij circuleert doorheen de plant zoals het bloed in ons lichaam. Ze zuivert, ontgift en transporteert zuurstof en afval. Essentiële oliën gaan bindingen aan met zware metalen en toxische stoffen en voeren deze af. Ze gedragen zich in planten als hormonen, reguleren plantfuncties en orkestreren de productie van vitaminen en enzymen. Ze zijn boodschappers en bewakers. Ze coördineren en initiëren plantactiviteiten. Ze kunnen voor de mens hetzelfde betekenen. Ze kunnen in ons lichaam fungeren als neurotransmitters, steroïden, enzymen en als boodschapdragende moleculen. Essentiële oliën kunnen op een intelligente manier het lichaam en de geest assisteren in het bekomen en behoud van welzijn en balans. De gezichtsoliën van Amanprana ruiken daarenboven heerlijk.

Homeostatische intelligentie

Essentiële oliën bezitten een ‘homeostatische intelligentie’. Zij vervullen die taak eerst in de plant en daarna in de mens. Essentiële oliën maken een zuur lichaam meer basisch. Zij hebben de intelligentie om slechte bacteriën te doden en de goede te behouden. In tegenstelling tot antibiotica versterken zij het immuunsysteem en gaan ook virussen en schimmels te lijf. Als planten beschadigd zijn, vloeit hun essentiële olie naar de wonde en beschermt de plant tegen infecties. Hetzelfde kunnen zij voor de mens betekenen. Essentiële oliën streven zoals het menselijk lichaam naar homeostasis, het intelligente regelmechanisme van het lichaam. Dat zorgt ervoor dat organen en cellen goed functioneren en in balans zijn. De gezichtsoliën van Amanprana hebben dus die homeostatische intelligentie. Chemische lichaamsverzorging en parfums bezitten deze niet. Chemicaliën zijn dom, verlagen het immuunsysteem en vervuilen. Amanprana gezichtsoliën zijn slim.

Vitaliteit en vibratie

De frequentie van een gezond lichaam is 71-90Mhz. Een dood lichaam: 25Mhz. Ingeblikt voedsel: 10-15Mhz. Amanprana gezichtsoliën: tot 320Mhz. Hoe hoger de frequentie, des te hoger je vitaliteit en immuniteit. Frequenties doen mensen leven, vibreren en resoneren. Zo helpen de Amanprana gezichtsoliën onze gezondheid. Zij resoneren met onze cellen, organen, gedachten en gevoelens. Ze resoneren niet met toxische stoffen maar scheiden ze uit. Amanprana gezichtsolie vibreert, harmonieert en brengt klaarheid in chaos. Chemische lichaamsverzorging en parfums doen dit niet. Essentiële rozenolie heeft de hoogste elektromagnetische frequentie van alle essentiële oliën, nl. 320 Mhz. Rozengeur is fysisch, mentaal en spiritueel opliftend. We vinden ze in de Amanprana gezichtsoliën Rosas en Babaluna.

Violet glas beschermt de kostbare gezichtsolie

Zonlicht bestaat uit zichtbaar licht (regenboogspectrum) en onzichtbaar licht (ultraviolet UV-A en infrarood). In zichtbaar licht verliezen essentiële oliën hun geur en helende eigenschappen. Het onzichtbare licht daarentegen conserveert en activeert oliemoleculen. Violet glas biedt de oplossing: het laat onzichtbaar licht door en houdt zichtbaar licht volledig tegen. Bruin glas en plastiek kunnen dat niet. Violet glas is beter voor de kwaliteit, smaak en geur. Beter voor je gezondheid, schoonheid en wellness.

Grafisch viooltjes glas dagelijkse olie

Glazen buisje in het flesje

Monomeren van alle soorten plastiek migreren in vetten, oliën of olierijke producten. Ze verstoren de hormoonbalans en zelfs de kleinste deeltjes zijn kankerverwekkend (aldus Colborn, Dumanoski en Myers in hun boek ‘Our Stolen Future’). Daarom gebruiken we bij Amanprana geen plastiek, maar een glazen buisje in het flesje.

Glazen buisje in een flesje dagelijkse olie

ORAC beschermt tegen veroudering

ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is een schaal om het antioxidanten-niveau te meten. Een hoge ORAC waarde betekent een betere bescherming tegen veroudering. De gezichtsoliën van Amanprana scoren hoog op de ORAC-schaal, zelfs hoger dan fruit en groenten.

Koudgeperste amandelen uit Andalusië

Kwaliteitsamandelen uit Andalusië kosten 50% meer dan de Californische. Maar bij Amanprana kennen we het geur-, smaak- en kwaliteitsverschil. We dulden maximaal 0,5% gebroken, beschadigde of donkere amandelen. 99,5% moet perfect en tussen 11 en 14 mm groot zijn. We persen ze tot extra vierge met onze gekoelde schroefpers waarbij we erop toezien dat de temperatuur de 40°C niet overschrijdt. Zo blijven de enzymen en de helende, alkaliserende werking van de amandelolie zoveel mogelijk intact. Daar zijn we trots op.

Extra vierge olijfolie uit La Rioja

Bij Amanprana zit er niet zomaar een willekeurige olijfolie in de fles. We kozen wellicht één van de heerlijkst ruikende, lekkerst smakende en meest gezonde extra vierge olijfolie, nl. Hermanaos Catalan uit La Rioja. Vrije vetzuren: minder dan 0,3%. Hermanos Catalan draagt zowel het extra vierge als het DOP label. Hun olie werd met respect geproduceerd van eigen Arbequina olijven, koud geperst en gebotteld op hun landgoed. Ze heeft een uitmuntende kwaliteit, smaak en geur.

Bewust weinig omega’s

Omega-3 en 6 zijn essentieel voor een gezonde huid. Maar omegarijke olie op de huid oxideert onder invloed van zuurstof en licht en veroudert zo de huid. Omegarijke olie zoals Okinawa Omega moet je koud innemen maar niet op de huid aanbrengen. Dat weet Amanprana. Vandaar dat onze gezichtsolie voornamelijk mono-onverzadigde olie bevat, weinig omega-6 en nagenoeg geen omega-3.

De huid is ons grootste orgaan

De gezichtsolie van Amanprana is perfect eetbaar. Delicaat van smaak en geur. Ons motto is: ‘alleen als je het kan eten, kan je het op je huid aanbrengen’. Anders moet je het niet gebruiken. De huid is ons grootste orgaan. Zij heeft een beschermende maar ook absorberende rol. Algemeen wordt aangenomen dat lichaamsverzorgingsproducten deels worden opgenomen door het lichaam. Amanprana voedt, beschermt, hydrateert en zuivert de huid en vindt haar weg naar elke cel in ons lichaam.

Boordevol beschermende stoffen

Vele lichaamsverzorgingsproducten bevatten slechts minder dan 2% daadwerkelijk actieve of beschermende stoffen en vaak 98% niet actieve stoffen zoals water, allerlei emulgatoren, bewaar-, geur- en smaakstoffen. Daarenboven zijn deze beschermende stoffen vaak isolaten waarin Amanprana niet gelooft, ook al zijn zij wetenschappelijk bewezen. Amanprana zit van nature boordevol vitamine E, carotenen, plantaardige sterolen, polyfenolen, lecithin, squaleen, chlorofyl, co-enzyme Q10, hydroxytyrosol, oleuropeïne, glycerine, antioxidanten, essentiele vetzuren, enzymen, tannines, flovonoïden, terpenen, aldehyden, coumarinen, lactonen, saponinen, alkoloïden, mineralen, quinonen, amygdalin, etc.

Analyse van druppels dagelijkse olie

Waarom gezichtsolie en geen dagcrème?

De meeste dagcrèmes bevatten 60 tot 90% kraanwater. Dat is goedkoop, heeft geen actieve werking en droogt de huid uit. Het lijkt onlogisch dat water uitdroogt. Water verdringt olie uit de huid en is zo verantwoordelijk voor uitdroging. Bij vaak zwemmen, douchen of afwassen merk je dit. Olie daarentegen houdt het water vast in de huid. De huidcellen moeten voldoende olie krijgen om uitdroging en ontsteking te voorkomen. De moraal: olie hydrateert en is de oplossing voor een zachte en mooie huid.

Stralende, zuivere schoonheid

In zijn boek ‘Reverse Aging’ zegt auteur Sang Whang: ‘De basis van gezondheid, een lang leven en een eeuwige jeugd is het management en de uitscheiding van afvalstoffen.’ Met management bedoelt hij: eet niet meer dan nodig en alleen nutriëntrijke voeding. Stel je niet bloot aan vervuilers zoals chemische lichaamsverzorging, chemische suikers, schadelijke dampen (o.a. verf en onderhoudsproducten), bewerkt voedsel, etc. Chemische lichaamsverzorging verouderen de huid. Ze zijn lichaamsvreemd, belastend en vervuilend voor de huid. Geen chemicaliën in onze gezichtsoliën. Eén van de actieve stoffen in Amanprana gezichtsolie zijn fenolen. Ze zuiveren de cellen en gaan de strijd aan met virussen, bacteriën, parasieten, chemicaliën, zware metalen, medicijnen en andere vijanden of vervuilers. Amanprana gezichtsoliën werken zuiverend.

Beschermende tocotriënolen en carotenen

Vitamine E en carotenen zijn wellicht de belangrijkste beschermers van de huid. Vitamine E bestaat uit 4 tocoferolen en 4 tocotriënolen. Deze laatste zijn sterke beschermers van de huid. Veel sterker dan bijvoorbeeld alfa-tocoferol. In elke Amanprana gezichtsolie zit 2 tot 5% rode palmolie. Rode palmolie is de grootste leverancier van tocotriënolen en carotenen (10x meer carotenen dan wortels). Amanprana gezichtsoliën bevatten ook van nature Q10, die de vitamine E versterkt en beschermt.

Zuivere en milde baby- en peuterolie

Niets zo gevoelig als de huid onze baby’s, peuters en kleuters. Speciaal voor hen creëerden we een gezichtsolie die nog milder is. Met iets minder essentiële oliën. Amanprana selecteerde voor hun gevoelige huid essentiële oliën die afgestemd zijn op hun leeftijd en behoeften. Uiteraard 100% biologisch, 100% actief, 100% natuurlijk, 100% eetbaar en vanzelfsprekend 0% chemisch.

Flesje met eindeloze mogelijkheden

Ieder interpreteert onze gezichtsoliën op een eigen manier. Net zoals muziek. Onze gezichtsoliën kunnen een bepaalde stemming en werking opwekken. Ze kunnen krachten, gevoelens opwekken die alleen op jou van toepassing zijn. Maar de Amanprana gezichtsoliën zijn zowel boodschappers en ontvangers van gedachten. Jouw intenties bepalen deels de hun werking. Jij kiest welke mogelijkheid je wenst. Behandel je gezichtsolie met liefde en je krijgt positieve vibraties terug. Jij kiest wat je wilt oogsten en bereiken. Net zoals je moet spreken tegen planten moet jij je gedachten en wensen overbrengen op de gezichtsolie. De mate waarin de gezichtsolie jou beinvloedt, beinvloed jij de gezichtsolie… Schenk jezelf Amanprana gezichtsolie. Maar schenk ze ook aan anderen.