Onze huid krijgt een hoop te verwerken. We smeren hier dagelijks heel wat stofjes op.

We willen allemaal wel eens onze huid verwennen en zelfs cosmetica aanbrengen. Denk aan je douchegel, je shampoo, je bodylotion, gezichtsverzorging, make-up en parfum. Meestal denken we hierbij niet eens zo veel na over het effect welke deze producten ín ons lichaam hebben. We denken enkel aan het effect op de buitenkant en bepalen aan de hand daarvan of we er tevreden over zijn of niet.

Maar als wij je nu eens vertellen dat wat je op je huid smeer ook van grote invloed is op je binnenkant. Misschien nog niet over nagedacht? Je bent hierin niet de enige. Waarschijnlijk omdat je denkt dat die invloed behoorlijk weinig zal zijn. Maar hou eens in je achterhoofd wat het effect is van een nicotinepleister. Erg klein maar met groots effect.

De pleisters, van ongeveer 2 bij 2 centimeter plakt iemand die wilt stoppen met roken op zijn huid. De nicotine komt vrij van de pleister en wordt via de huid opgenomen waardoor deze in je bloed komt. Zomaar een heel klein stukje huid op je arm. Wat voor effect zou dit dan geven wanneer je dit op je gehele lichaam smeert? Daar wil je toch eigenlijk niet over nadenken.

Hoe neemt je lichaam stoffen op?

Bij het opnemen van stoffen heerst vooral het idee dat dit via onze voeding binnen komt. We eten graag gezond, proberen zo min mogelijk chemicaliën binnen te krijgen en letten op wat we drinken. We vergeten hierbij dat je ook via je ademhaling en je huid stoffen binnen kunt krijgen.

Je lichaam kan op verschillende manieren een stof opnemen

  • Via je spijsvertering, dus wat je eet of drinkt
  • Door je ademhaling, via de longen
  • Door de huid

De huid: complex en beschermend

De huid bestaat uit verschillende lagen. Zo heb je eerst de opperhuid, welke vochtverlies tegen gaat. en beschermd tegen invloeden van buitenaf, voornamelijk door de hoornlaag. Vervolgens heb je de lederhuid welke stevigheid en elasticiteit geeft en dan een bindweefsellaag voor de opslag van vet.

Welke stoffen neemt de huid het beste op?

Hoewel de huid moeilijk doordringbaar is kan deze onder bepaalde omstandigheden zeker stoffen opnemen. Deze komen vervolgens terecht in je bloedsomloop. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van bepaalde factoren. Een van de eigenschappen die het product dient te hebben

is dat deze vet oplosbaar is. Vooral vettige stoffen zoals olie dringen beter in de huid door dan stoffen welke enkel in water oplossen.
De conditie van je huid is van grote invloed op de opname van stoffen. Ook je leeftijd en de plaats op je lichaam. Zo is bijvoorbeeld de huid achter je oor beter doordringbaar evenals een beschadigde huid en een jonge huid. Bovendien is de huid niet voor elk deel van het lichaam even ontvankelijk: achter je oren neemt ze bijvoorbeeld bijzonder goed stoffen op.
Ook de manier van toedienen is belangrijk. Werkzame stoffen in olie worden namelijk beter opgenomen dan werkzame stoffen in bijvoorbeeld paraffine en vaseline.
Vochtinbrengende crème bestaat niet
Hoewel reclames van de grote cosmeticafabrikanten ons anders doen geloven bestaat vochtinbrengende crème niet. De huid neemt namelijk geen water op. Van vocht inbrengen is dus geen sprake. Om toch dit effect na te bootsen, door het vochtverlies in te perken gebruiken ze allerhande chemische producten. Op korte termijn kan dit wellicht zorgen voor een positief effect maar op langer termijn zal je je lichaam hier alleen maar mee schaden.

Etherische olie opnemen via je huid

Etherische olie functioneert in ons lichaam zoals in een plant. Ze verzorgen de cellen van zuurstof, voeren afvalproducten af, verhogen opname van mineralen en vitaminen, werken op de gemoedstoestand en zorgen voor ieder hun eigen eigenschappen. Ze werken naar de behoefte van plant of mens. Door etherische olie te vermengen met een koudgeperste extra vierge olie kun je optimaal genieten van de unieke eigenschappen van de gebruikte etherische olie.

Slechts een paar etherische oliën kunnen onverdund op het lichaam worden aangebracht. Onder andere rozemarijn, berk, lavendel en tea tree anders is verdunnen met een draagolie zoals kokosolie, olijfolie, amandelolie of jojoba-olie het beste. Etherische olie het beste laten indringen in je huid. Onze huid kan moleculen tot ongeveer 350-400 laten doordringen. Een etherische olie van goede kwaliteit, met moleculen onder 225, kan dus perfect in onze huid worden opgenomen. Het gebruik van kwaliteit is hierbij dus erg belangrijk, anders is het namelijk nutteloos etherische olie te gebruiken.

Een warme, goed doorbloede huid bevordert het opnemen van olie. Dit kan nog worden versterkt door de olie in te masseren met draaiende bewegingen. Ook de samenstelling en de temperatuur van de olie speelt een grote rol.

Zorg voor puur natuur op je huid met Amanprana, natuurlijke lichaamsverzorging

Nu je dit allemaal weet. Denk dan eens aan alle producten welke je dagelijks gebruikt op je huid. Welke ingrediënten bevatten deze? Er zijn maar weinig merken op de markt welke puur natuur zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat deze een goed effect hebben op de binnenkant én buitenkant van je lichaam. Amanprana biedt deze producten met haar natuurlijke lichaamsverzorging slijn. Alle producten zijn puur natuur, elk zo samengesteld dat deze een optimale werking bieden. Amanprana biedt precies dat met het juiste assortiment lichaamsverzorging. Alle producten zijn puur natuur en ontplooien hun optimale werking dankzij de unieke receptuur.

100% BIO • 100% ACTIEF • 100% NATUURLIJKE LICHAAMSVERZORGING • 100% • 100% VEGAN • 0% JUNK