Red onze oceanen

Op vrijdag 5 maart sluit de Britse regering een openbare consultatieronde over het al dan niet creëren van ’s werelds grootste Beschermd Maritiem Gebied rond de Chagos Eilanden. Commerciële visbedrijven hebben hun tegenstem laten horen en proberen deze riffen open te houden voor hun gewone bedrijfsactiviteiten. We kunnen dat niet laten gebeuren — koraalriffen sterven, en vissen verdwijnen in hoog tempo uit de oceanen.

De beslissing van deze week zou de beweging in gang kunnen zetten om onze oceanen te redden. Laten we met elkaar de Britse regering een vloedgolf van wereldwijde steun sturen en er bij hen op aandringen de oceanen te beschermen voor toekomstige generaties.

Teken de petitie hieronder, en hij zal op de deadline van 5 maart worden bezorgd bij de Minister van Buitenlandse Zaken David Miliband: Aan de Britse Minister van Buitenlandse Zaken David Miliband: We roepen u op ’s werelds grootste Beschermd Maritiem Gebied te creëren rond de Chagos Eilanden. Ban de commerciële visserij uit dit gebied, en werk met de Chagossianen aan de bescherming van deze belangrijke riffen en aan de toekomst van onze oceanen.

-> Er 250 000 petities ingediend werden waarvoor onze dank.