Amanprana ist eine serene Lebenskraft in Ernährung und Pflege.

Onze producten zijn 100% biologisch en natuurlijk. Vervaardigd met respect voor mens, dier en aarde.

Bij Amanprana zijn we ons bewust van de woorden van Hippocrates: ‘laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding.’ Bij Amanprana geloven we in het geheel en niet in de deeltjes apart. Onze producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt en we gebruiken geen isolaten. Ze zijn bio en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world.

Voeding als medicijn

Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Hij legde de nadruk op hygiëne bij patiënt en arts. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. De belangrijkste reden voor westerse kwalen zijn voeding en leefwijze. Geraffineerd voedsel is wellicht de belangrijkste oorzaak van westerse kwalen en van slechte gezondheid. Zo verdwijnt 80% van alle mineralen, 90% van alle vitamines en bijna alle vezels uit volkoren meel bij het raffineren tot wit meel. Onze vitaliteit kan ons levensritme niet meer aan. Tot aan het begin van de 20ste eeuw was gezonde voeding de basis van elke therapie. De radicale breuk die optrad in de 20ste eeuw tussen voeding en gezondheid vormt de reden waarom wij ondanks een sterke geneeskunde niet in staat zijn 70% van alle voortijdige overlijdens aan Westerse kwalen te voorkomen. Laat me eindigen met de woorden van 2-voudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling: ‘Optimale voeding is het medicijn van de toekomst’.

Zou jij je lichaamsverzorging opeten?

Bij ons productaanbod natuurlijke lichaamsverzorging kiezen we voor ‘Wat men niet kan eten smeert men ook niet op de huid’. De huid is namelijk ons grootste orgaan.


 • Biologisch

  Wählen Sie biologisch. Entscheiden Sie sich für Qualität, mit Respekt vor der Umwelt und vor Ihrem Körper. Lesen Sie mehr darüber

 • 100% natürlich

  Glaube an die Natur. An ihre Kraft. Holistisch, in seiner Gesamtheit und nicht in den separaten Einzelteilen.

 • In Glas verpackt

  Glasverpackungen sind die beste Wahl für die Umwelt und für sich selbst. Entscheiden Sie sich für Qualität. Lesen Sie mehr darüber

Im Sanskrit, der klassischen indischen Schriftsprache, bedeutet „Aman“ Frieden oder Ruhe. „Prana“ verweist auf Lebenskraft. Der Elefant symbolisiert eine schlafende, nicht-aggressive Kraft und verkörpert Weisheit und Frieden.


 • Ehrlich (Fair Trade)

  Entscheiden Sie sich dafür, Produzenten und Arbeitnehmern die Möglichkeit zu geben, sich nachhaltig zu entwickeln.

 • Ernährung als Medizin

  Ernährung kann Sie krank machen, aber Ernährung kann auch Medizin sein. Stellen Sie Ihre Gesundheit in den Vordergrund.

 • Nachhaltig

  Wir sind so nachhaltig wie möglich. Darin wollen wir investieren. Bewusst und mit einem möglichst kleinen Fußabdruck. Lesen Sie mehr darüber

Logo vom Amanprana Blog

Happy Lifestyle mit Chantal Voets. Gesunde, schmackhafte und einfache Rezepte im Wechsel mit ökologischem, nachhaltigem und inspirierendem Lesevergnügen.

Graag wil ik je inspiratie geven voor een dagelijkse portie gezonde lifestyle en eten. Slanke en gezonde recepten, makkelijk en snel klaar. Interviews met foodies en goeroes: hoe zij gezond leven. Filmpjes van recepten, hoe makkelijk koken wel is. Balans in je leven, me-time, bewust en duurzaam omgaan met mens, dier, planeet en natuurlijke schoonheid. Kan jij opeten, wat je op je huid smeert? Ook boeiende reisverslagen van leuke adresjes (hotels, restaurants, producenten) komen aan bod. En dit alles geïnspireerd door oude wijsheden en tradities, kruiden, en liefde voor de natuur.

Lees, laat je inspireren, stel vragen en geef me zeker feedback. Ik wens je in ieder geval veel Amanprana (serene levenskracht) toe!

Chantal

Entdecken Sie die Blog-Rezepte von Chantal Voets

 Onze degustaties / beurzen / lezingen

Keine Veranstaltung gefunden

 Onze producten

Amanprana staat voor Serene levenskracht. Wanneer je voor de producten van Amanprana kiest, kies je voor:

 • Voeding als medicijn
 • 100% natuurlijk
 • 100% biologisch
 • Fair world
 • Fair trade
 • Duurzaam
 • Cradle-to-cradle principe
 Onze filosofie

Amanprana is biologisch en plantaardig. Amanprana producten ondersteunen en versterken de levenskracht op een serene wijze, met natuurlijke ingrediënten. Kwaliteit en verantwoordelijkheid staan bij Amanprana voorop.

Lees meer

Wij van Amanprana vragen graag extra aandacht voor schone oceanen en kusten, voor ons en onze kinderen. De oceanen zijn van essentieel belang voor onze voedselvoorziening en cruciaal voor iedereen zijn gezondheid en het voortbestaan van onze aarde met al zijn schoonheden.

ENTDECKEN SIE HIER UNSERE RETTET DAS MEER AKTIONEN