Philosophie und Corporate Social Responsibility (CSR) von Amanprana

Die Philosophie von Amanprana

Amanprana is een klein familiaal biologisch bedrijf

‘Voeding als medicijn’, ‘Red de Zee’, ‘Doe niet op je huid wat je niet eten kan’ en het ‘cradle to cradle’ kringloopproces staan hoog in het vaandel.

Etiketten en lijm zijn composteerbaar. Verpakking in glas of papier, nooit plastic. Alleen de beste kwaliteit. Ingrediënten traceerbaar. We verkiezen fairtrade: de telers zijn onze helden.

Amanprana producten zijn 100% natuurlijk en biologisch. 

Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding.

Amanprana heeft een ruim assortiment van producten die levenskracht op een serene wijze ondersteunen, zonder onze lichaam en geest geweld aan te doen. Kortom: zacht en zonder excessen.

Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Hij legde de nadruk op hygiëne bij patiënt en arts. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. De belangrijkste reden voor westerse kwalen zijn voeding en leefwijze. Geraffineerd voedsel is wellicht de belangrijkste oorzaak van westerse kwalen en van slechte gezondheid.

Zo verdwijnt 80% van alle mineralen, 90% van alle vitamines en bijna alle vezels uit volkoren meel bij het raffineren tot wit meel. Onze vitaliteit kan ons levensritme niet meer aan. Tot aan het begin van de 20ste eeuw was gezonde voeding de basis van elke therapie. De radicale breuk die optrad in de 20ste eeuw tussen voeding en gezondheid vormt de reden waarom wij ondanks een sterke geneeskunde niet in staat zijn 70% van alle voortijdige overlijdens aan Westerse kwalen te voorkomen. Laat me eindigen met de woorden van 2-voudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling: ‘Optimale voeding is het medicijn van de toekomst’.

Amanprana en Fair World.

De kokosbloesemsuiker van Amanprana is Fair World. Amanprana werkt hierbij samen met Lestari Mandiri en Hivos. Hivos is een humanistische organisatie welke gaat voor een faire, duurzame en vrije wereld waar gelijke kansen zijn voor vrouwen.

Amanprana en Fair trade.

Wanneer men voor Amanprana kiest, kiest men voor het geven van kansen aan de lokale bevolking. Hoewel we niet perfect zijn proberen we ons wel zo veel mogelijk in de goede richting te bewegen. Wij proberen dan ook op een ethische wijze grondstoffen te kopen.

Duurzaam verpakkingsmateriaal bij Amanprana.

Bij Amanprana verkiezen we glas boven plastic en drukken we als het kan met plantaardige inkt op ecologisch papier. Wij schenken graag aandacht aan ecologische en gezonde verpakkingen. Naast glazen verpakkingsmateriaal ook duurzame etiketten, FSC kartonnen verpakkingen en biologische lijm.

Amanprana en biologische kleding.

De bedrijfskleding bij Amanprana is allemaal gemaakt van biologisch katoen. Het katoen van onze kleding is biologisch, de gebruikte inkt is op waterbasis, de producent werk op zonne-energie en de kleding heeft diverse certificaten.

Amanprana en duurzame kantoren.

De kantoren van Amanprana zijn volledig duurzaam en ecologisch verantwoord. Bij de bouw is namelijk gebruik gemaakt van uitsluitend duurzame en ecologisch verantwoorde bouw-en afwerkingsmaterialen. Er is namelijk FSC-hout gebruikt voor de vloer, de wanden en het houtskelet. Daarnaast draait het hoofdkantoor voor 100% op duurzame energie van onder andere zonnepanelen.

Amanprana steunt Slow Food.

De oprichters van Amanprana, Bart Maes en Chantal Voets, zijn sinds 2009 lid van ‘Slow Food’. Dit is een organisatie welke opkomt voor het in stand houden van goed voedsel, een serene levensstijl, een hoge levenskwaliteit en bovenal de instandhouding van de bedreigde planeet. Bij Slow Food draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Daarnaast beheert Slow Food het project Terra Madre, een project welke steun geeft aan kleinschalige, duurzame lokale economieën.

Amanprana fietsplan.

Amanprana steunt om op de fiets naar werk te komen. Hiermee wil Amanprana de medewerkers welke binnen 5 kilometer van het werk wonen stimuleren met de fiets te komen en mensen verder dan 5 kilometer stimuleren vaker de fiets te nemen. Uiteraard wilt Amanprana iedereen motiveren zo veel mogelijk van het traject met de fiets te doen.

Sag nein zu Plastikstrohhalmen, -tüten und -flaschen.

In Europa landen jedes Jahr 50 Milliarden Plastikflaschen und 100 Milliarden Plastiktüten in der Natur, in der Luft oder im Meer. Wir werfen täglich mehr als 1 Milliarde Strohhalme in den Müll. Bis 2050 wird es mehr Plastik in den Ozeanen geben als Fische. Plastik bedroht Umwelt, Tiere und Menschen. Plastik ist krebserregend, beeinträchtigt unsere Fortpflanzung und stört unseren Hormonhaushalt.

ECO RESPEKT TRINKFLASCHE IM GLAS
  • Sicher auf dem Fahrrad, zur Schule, im Auto, bei der Arbeit, im Fitnessstudio, bei Spaziergängen etc.
  • 100% des Gewinns für die Wohltätigkeitsorganisation ‚Save the Sea‘
  • Für Kalt- und Heißgetränke geeignet
Amanprana 100% biologisch und natürlich

Lesen Sie mehr über Amanprana