Duurzame kantoren voor Amanprana

Amanprana kantoren

Maurice Le Clef die het project heeft gedragen, is fier: “Bij Amanprana streven wij naar duurzaam en ecologisch verantwoord leven, werken en produceren. Wij wilden onze nieuwe werkomgeving bouwen en inrichten om onze filosofie uit te dragen en zo de meest prettige werkomgeving te scheppen, waar het aangenaam is om te werken.”

Duurzame kantoren voor Amanprana
Duurzame Amanprana kantoren

Voor de bouw zijn uitsluitend duurzame en ecologisch verantwoorde bouw- en afwerkingsmaterialen gebruikt. Zo zijn de vloer, de wanden en het houtskelet van duurzaam FSC-hout gemaakt. En er is veel veel natuurlijk licht, de verlichting is 100% LED geworden. “Dit licht is energiezuinig en wellicht het meest aangename en gezonde licht.”

Voor de afwerking werd uitsluitend ecologische, watergedragen verf zonder solventen gebruikt. Consequentie: geen geurhinder en geen giftige dampen. En de kantoormeubelen zijn gemaakt van gerecycleerd teak. “Amanprana biedt een assortiment van gecertificeerd biologische en fairtrade producten, die de levenskracht op een serene wijze ondersteunen en versterken, zonder ons lichaam noch geest geweld aan te doen. Kortom: zacht en zonder excessen.”

Amanprana hoofdzetel 100% op zon- en windenergie

De hoofdzetel van Noble House te Brasschaat wordt vanaf 12.8.2014 volledig verwarmd en verlicht op zonne-energie en windenergie. De verlichting werkt hoofdzakelijk op LED. 100% duurzame energie. Voortaan neemt de hoofdzetel van Amanprana groene energie af van ENECO. Volgens greenpeace is ENECO de beste groene leerling van de klas, een 100% groene energie leverancier die uitsluitend 100% duurzame energie levert van wind en zon. Amanprana steunt zo ook het WWF initiatief om de uitstoot van CO2 te verminderen. Samen we gaan we voor duurzaam.

Meer over Amanprana