Chantal Voets, schrijfster & foodie

Chantal Voets

Chantal is een echte foodie. Naast mede-oprichtster van Amanprana, mede-eigenaar van Pineo en schrijfster is ze tegenwoordig ook aan het bloggen. Alles wat zij doet staat in teken van het ondersteunen en versterken van de levenskracht. Sereen en zonder je lichaam om de natuur geweld aan te doen. Hoe is dit allemaal begonnen?

Gezonde levensstijl begonnen na klachten: hoe voeding oplossing was bij astma, spijsverteringsproblemen, concentratieproblemen…

Chantal Voets, schrijfster & foodie, tijdens haar boekvoorstelling "Eet goed, dat doet je goed"

Dochter Maxime ligt aan de grondslag van Amanprana. Toen zij als kleuter naar school ging ondervond ze echt concentratiestoornissen. Leraren waren bang dat ze niet in het huidige systeem zou kunnen volgen. Onderzoek door een dokter toonde aan dat Maxime allergisch was voor allerlei voedingsmiddelen en een tekort had aan omega 3-6-9. Eigenlijk was alle voeding die ze at een belasting voor haar lichaam.

Chantal en haar man Bart kwamen terecht bij de biologische winkel. Ze kozen voor producten zonder bewaarmiddel of e-nummers. Voeding die puur natuur was en 100% biologisch. In een jaar tijd ging het gehele gezin van 0% naar 100% biologisch. Met hierbij het supplement van omega 3-6-9 ging Maxime met flinke stappen vooruit. Na drie maanden vroeg de juf zich af welke medicatie Maxime eigenlijk nam: geen.

Ook Chantal plukte de voordelen van het wisselen van hun eetpatroon: na een jaar merkte ze dat ze eigenlijk haar puffers tegen de astma niet meer nodig had. Toen ze helemaal switchte op vegetarische voeding merkte ze dat ook de spijsverteringsproblemen, waar ze voordien zo mee te kampen had, helemaal wegbleven.

Dit inspireerden zowel Chantal, als haar man Bart om Amanprana op te richten. Ze startten hierbij met een plantaardig Omega 3-6-9 supplement (Okinawa Omega). Het boek Eet goed, dat doet je goed, is de handleiding van Chantal. Een handleiding waarbij je zult merken dat het om kwaliteit gaat. Voeding ís je medicijn!

Chantal Voets richt samen met Bart Maes Amanprana op

In 2006 startte ze samen met haar man Bart Maes met de verkoop van kokosolie en omega-oliën. Amanprana was geboren. Nu, wat jaren verder, zitten er heel wat producten in het productassortiment.

Niet alleen Amanprana maar ook Pineo

Naast het avontuur van Amanprana namen Bart en Chantal tussendoor ook Bertyn over (een bedrijf in Authentieke Seitan, een koolhydraatarme en eiwitrijke vis-en vleesvervanger) en niet te vergeten Pineo; een zelfontspringende bron in de Spaanse Pyreneeën waarvan het water enkel in glazen flessen te verkrijgen is.

Slow food beweging

Chantal is sinds 31/08/2009 lid van de Slow Food beweging. Bewust kiezen voor kwaliteit en verse producten. Liefst minder en altijd beter. Samen met authentieke bereidingswijzen en creatief zijn.

Chantal Voets schrijfster van Eet goed, dat doet je goed en Gezond en gelukkig met eiwitten

Met het boek Eet goed, dat doet je goed wilt Chantal laten zien hoe groot de invloed van je voeding op je gezondheid is. Ze deelt graag haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie zodat jij met kleine stapjes, kleine aanpassingen en kleine veranderingen al heel veel kunt bereiken. Eerder deed ze dit ook in het boek Gezond en gelukkig met eiwitten en ondertussen ook op de Amanprana blog waar Chantal de input van voorziet.

Lees over Amanprana