Duurzaam verpakkingsmateriaal betekent voor ons: Glas boven plastic verpakkingen, ecologisch papier en geen proefmonsters.

Bij Amanprana verkiezen we glas boven plastic. We drukken, als het kan, met plantaardige inkt op ecologisch papier. Wij schenken graag aandacht aan ecologische en gezonde verpakkingen. Je leest het al, we geloven in het geheel en niet in de delen apart, daarom zijn onze producten zo weinig mogelijk bewerkt. Ook tijdens het productieproces houden we zo veel mogelijk rekening met mens, dier en milieu.

Cradle-to-cradle principe

Bij Amanprana geloven we sterk in het cradle-to-cradle (van wieg-tot-wieg) principe. Het cradle-to-cradle principe is een revolutionaire visie op productontwerp bedacht door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough (2002) en de kern van de visie is afval = voedsel. Het afval van het ene product is de grondstof voor het andere.

Het cradle-to-cradle principe onderscheidt vijf stappen op de weg naar eco-effectief productontwerp:

  1. Gebruik geen stoffen meer waarvan vaststaat dat ze schadelijk zijn.
  2. Probeer, in die gevallen waarin 100 procent zekerheid over de onschadelijkheid van een product of stof niet haalbaar is, in ieder geval zo zeker mogelijk te zijn.
  3. Stel een ‘positieve lijst’ op, met stoffen waarvan bewezen is dat ze onschadelijk en veilig in het gebruik zijn.
  4. Gebruik alleen nog producten of stoffen van de positieve lijst.
  5. Vind het product opnieuw uit.

Waarom een glazen verpakking?

Glazen verpakkingsmateriaal beter voor je gezondheid en glas beter voor het milieu.

Een glazen verpakking van producten is niet alleen maar beter voor je gezondheid maar ook voor het milieu. Glas is namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Er zitten geen giftig stoffen in welke je in plastic flessen wel kunt vinden. Denk aan stoffen als vinylchloride en dioxines. Deze komen namelijk wel in de lucht wanneer er plastic wordt verbrand. Daarnaast blijft glas ook niet achter in het milieu.

Duurzame etiketten, fsc kartonnen verpakkingen en biologische lijm

De etiketten en kartonnen verpakkingen van de Amanprana producten zijn gemaakt van biologisch papier. De etiketten worden gemaakt uit suikerrietvezels. Het suikerrietvezel papier wordt gemaakt van het afval van suikerrietplantages. Dat wil dus zeggen dat uit de plant de suiker wordt gewonnen, waarna de vezel wordt gebruikt om papier te maken. Hiervoor worden er dus geen bomen gekapt of voedsel opgeofferd. Het is ook duurzaam omdat het materiaal slechts kleine bewerking nodig heeft om tot papier omgezet te worden, zodat het zo dicht mogelijk bij de natuur blijft en gemakkelijk composteerbaar is. Gecombineerd met biologische lijm om het op glazen verpakking te houden is het een mooi, effectief en milieuvriendelijk etiket dat past binnen de duurzame strategie van Amanprana.

Amanprana gaat verder dan duurzaam verpakkingsmateriaal

Ook tijdens het productieproces proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu. Zo zijn de gebruikte schoonmaakproducten in het productieproces, maar ook daarbuiten, zo veel mogelijk van plantaardige ingrediënten. Al het papier wat op onze kantoren wordt gebruikt heeft een FSC keurmerk, wordt niet onnodig geprint en belandt zo veel mogelijk in de papierversnipperaar waar het bij de verstuurde pakketten bijgevoegd kan worden als opvulsel voor het veilig vervoeren.

Amanprana heeft geen proefmonsters/samples/testers

Naast duurzaam verpakkingsmateriaal heeft Amanprana ook geen proefmonsters ter beschikking. Dit is een bewuste keuze. Niet alleen wordt er op deze wijze op verpakking bespaard. Deze zorgen er namelijk ook voor dat er naast het huidige productieproces voor de verkochte producten nog een productieproces aanwezig dient te zijn voor de proefmonsters. Omdat wij begrijpen dat je als (mogelijke) klant toch graag onze producten eens uittest hebben wij in diverse verkooppunten wel producten staan welke ter plekke kunnen worden getest. Vraag aan de winkelier of deze beschikbaar zijn.