Het Amanprana Qi-board: houten snijplank, broodplank, kaasplank

Het Qi-board is de antiseptische houten snijplank van Amanprana. De snijplanken zijn HACCP-goedgekeurd en zijn geschikt voor professioneel gebruik.
Gebruik het Qi-board als broodplank, snijplank, dienblad of serveerplank voor hapjes. Natuurlijk is een Qi-board ook een ideaal geschenk.

  • Hygiënische en antimicrobiële snijplanken
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Handgemaakt
  • Uit één stuk hout
  • Warm en natuurlijk
De houten snijplank heeft een heerlijke geur. De Qi-boards worden vervaardig uit hout afkomstig van de Hon-Sho. Deze heet ook wel de kamferlaurier en komt oorspronkelijk uit Zuid-China, Formosa, Ceylon, India, Java en Sumatra. Het hout bevat van origine veel bacterie werende etherische olie waardoor de snijplank zo bijzonder wordt.
Elk Qi-board is uniek, het hout wordt namelijk met de hand bewerkt in een kleine werkplaats. Het Qi-board wordt uit één stuk hout gemaakt (alleen het houten handvat is er met houten pluggen aan vastgezet) en is daardoor een massief stuk hout. Hierdoor is de snijplank van hoge kwaliteit: er kan nergens water tussen dringen en de stevigheid is optimaal. Niet alleen heeft ieder hout zijn eigen structuur, vorm en tekening, de bewerking van de Qi-boards vraagt bij ieder hout een andere aanpak. Op die manier blijft de unieke nervenstructuur intact en is ieder Qi-board uniek.

Een goede snijplank is gebruiksvriendelijk, hygiënisch schoon te maken en ook nog eens gifvrij en duurzaam: alles wat de Amanprana Qi-board in huis heeft. De meeste andere houten snijplanken zijn gemaakt van geperst of gekleefd hout en zijn verlijmd. Deze lijm kan loslaten en in je voeding terechtkomen.
Alledaags onderhoud: spoel na gebruik de houten snijplank af met warm water (gebruik zeker geen afwasmiddel). Droog de plank af en laat deze rechtstaand en vrij drogen.

Groot onderhoud: wrijf het Qi-board zo’n 1 tot 4 keer per jaar goed in met kokosolie met hierin enkele druppeltjes kamferolie (of gebruik Protekti van Amanprana). De olie zorgt er voor dat het hout mooi blijft en de antibacteriële werking van het hout in stand blijft. Daarnaast verzorgt de olie het hout; deze wordt hierdoor geïmpregneerd, waardoor viezigheid geen kans krijgt.

Wanneer je de snijplank intensief gebruikt maar goed onderhoud, dan zal deze meer dan 10 jaar meegaan.

Let op: doe het Qi-board nooit in de oven, magnetron of de afwasmachine. Verhit deze niet en laat hem niet voor lange tijd in het water liggen. Om kromtrekken te voorkomen mag je deze niet drogen door op of naast een verwarming te leggen.

Deel deze pagina!

Amanprana Qi-board houten snijplank

€ 69,00 – € 189,00

SupervoedingBio logo100% vegan logo0% junk logo

R. van der Haagen

Testimonials Amanprana

Ik zweer al meer dan 5 jaar bij Amanprana producten. De kwaliteit van de producten is hoogstaand en de rust en sereniteit van het Qi-Board zijn ronduit geweldig. Koken en eten zijn voor mij een nieuwe ervaring geworden.

klant Terrasana

Onderhoud houten snijplank

Het onderhouden van je Amanprana Qi-board houten snijplank vraagt niet veel werk. Afhankelijk van gebruik is het verstandig je Qi-board zo’n 1 tot 4 keer per jaar goed in te vetten. Amanprana heeft speciaal voor houten snijplanken en andere oppervlakten de antiseptische olie Protekti ontwikkeld.

 
Ontdek Amanprana Protekti

Amanprana filosofie

Het Amanprana Qi-board is niet gemaakt uit regenwoudhout. Hier is bewust voor gekozen. De houten snijplank wordt namelijk gemaakt van hout van de uitheemse kamferlaurier aan de Australische oostkust. Deze wordt hier bewust uitgedund om inheemse eucalyptus de kans te geven.

 
Meer over Amanprana filosofie

Heerlijke broodrecepten

 
Bekijk onze broodrecepten