Minder irritatie met scheermesje en scheerolie versus scheerapparaat:
Een scheerapparaat circuleert vaak op dezelfde plek, waardoor de huid geïrriteerd kan raken. Het scheerapparaat wordt ook warm. Met een scheermesje en Amanprana 3 in 1 scheerolie is de wrijving veel zachter en minder frequent. Met een scheermesje ontstaan minder irritaties, minder roodheid, minder uitslag en een minder branderig gevoel.

Gladder resultaat met Amanprana scheerolie en scheermesje versus scheerapparaat:
Scheren met scheerolie en een mesje geeft een veel gladder resultaat dan scheren met een scheerapparaat. Dat is logisch, want tussen het scheermesje en de huid zit bij een scheerapparaat een laagje ijzer. Het is overdreven, dat de haartjes door een scheerapparaat zogezegd worden opgetild voor een glad resultaat. Een scheermesje maakt een direct contact met de huid. Daardoor kunnen de haren korter en dieper worden afgeschoren. Scheren met een scheermesje geeft een zacht en glad scheerresultaat.

Sneller scheren met scheerolie en scheermesje versus scheerapparaat:
De huid is zacht en glad door de scheerolie, waardoor het scheermesje zachter over de huid glijdt. Door de scheerolie zijn de haren ook duidelijk zichtbaar. Het scheren kan dus effectiever en sneller plaatsvinden, zeker als je een bepaalde vorm wil scheren. Je moet minder vaak over dezelfde plek scheren om alle haren te verwijderen, in tegenstelling tot een scheerapparaat. Bovendien is scheren met scheermesjes en scheerolie veel aangenamer omdat er geen geluid bij ontstaat. Scheren met een scheermesje heeft tevens een lagere CO²-uitstoot.