Scheer jij met scheerapparaat of met een scheermes? Beiden hebben zo hun voor-en nadelen, maar wanneer je voor een écht glad resultaat gaat dan adviseren wij gebruik te maken van een scheermes. Daarnaast circuleer je met een scheerapparaat vaker op dezelfde plek en dit kan de huid behoorlijk irriteren. Bij het scheren met een scheermesje zal je merken dat, in combinatie met de Amanprana Razoli scheerolie, er veel minder irritaties aan de huid ontstaan na het scheren. Minder roodheid, minder uitslag en geen branderig gevoel. Bekijk hieronder de handleiding scheren met scheerolie.

Handleiding scheren met Razoli scheerolie van Amanprana

 1. Belangrijk is bij het scheren een scherp en schoon scheermesje te gebruiken. Wanneer je een bot mesje gebruikt kan dit voor irritatie zorgen.
 2. Wanneer de haren echt lang zijn is het aan te raden eerst het overtollige haar met een tondeuse in te korten.
 3. Je kunt Razoli scheerolie op zowel een droge als een vochtige huid gebruiken. Wanneer je je huid met lauwwarm water nat maakt en de Razoli goed inmasseert, dan worden de haartjes wat soepeler.
 4. Droog scheren: neem een druppel scheerolie per lichaamsdeel en wrijf deze eerst uit in je handen en vervolgens op de te scheren huid. Masseer de olie goed in en wacht een paar minuten.
 5. Nat scheren: neem wat scheerolie, ter grootte van een muntstuk per lichaamsdeel, in je hand. Wrijf de olie eerst uit in je handen en vervolgens op het te scheren oppervlakte.
 6. Hou het scheermesje in een 90° stand en scheer in eerste instantie met de haarrichting mee.
 7. Spoel het scheermesje onder warm water of in een bakje met heet water af. Dep het mesje eventueel af aan een oude washand of een doekje om de overtollige olie te verwijderen (belangrijk is niet té veel olie te gebruiken)
 8. Wil je je haartjes nog korter krijgen? Scheer dan ook tegen de haarrichting in. Gebruik eventueel nog wat extra scheerolie.
 9. Spoel je huid af met lauwwarm water.
 10. Dep de huid zachtjes droog.
 11. De huid is nu heerlijk zacht en heeft geen verdere verzorging nodig.
 12. Gebruik Razoli tussen de scheerbeurten door om je huid extra te verzorgen.