1. Maak de gezichtshuid nat met aangenaam warm water om de haartjes soepeler te maken en de poriën te openen. Na het douchen is de huid al goed voorbereid om meteen aan de scheerbeurt te beginnen.
  2. Doe wat scheerolie in de handpalm, wrijf het in beide handen uit en breng het aan op de huid.
  3. De verzorgende scheerolie goed verdelen en in de huid masseren.
  4. Houdt het scheermesje in een 90°-stand ten opzichte van de huid en scheer de baard in het begin met de haargroeirichting mee, die nu duidelijk zichtbaar is.
  5. Spoel het scheermesje regelmatig onder heet stromend water af, dit kan ook in een bakje met heet water. Dep het scheermesje eventueel daarna op een doekje een beetje af, voordat je verder gaat met scheren.
  6. Om de haartjes nog korter te krijgen zodat de huid nog gladder aanvoelt, scheer je om af te werken tegen de haargroeirichting in, in alle richtingen. Gebruik hiervoor indien nodig nog een kleine hoeveelheid extra verzorgende scheerolie.
  7. Na het scheren van de baard kan je de huid afspoelen met koud water om de poriën te sluiten. Je hoeft echter absoluut niet na te spoelen met water omdat de scheerolie een huidverzorgende werking heeft en tevens als aftershave of aftershavebalsem (3 in 1) dient.
  8. De huid is nu overheerlijk zacht en heeft geen verdere verzorging met een ander product nodig. Amanprana 3 in 1 scheerolie bevat alle nodige ingrediënten voor de verzorging.
  9. Deze olie is tevens zeer geschikt om tijdens het douchen te gebruiken.
  10. Als de haren (bijvoorbeeld baardharen) lang zijn is het verstandig om de haren eerst te knippen met een schaar of tondeuse. Daarna werk je volgens deze gebruiksaanwijzing voor de perfecte scheerbeurt.