Gula Java Matcha kent 2 ingrediënten. Gula Java (80%) en Kotobuki Matcha (20%). 

Herkomst Gula Java

De Gula Java van Amanprana komt van centraal Java, het grootste eiland van Indonesië. De families die de kokosbloesem nectar oogsten en indikken tot een zoete energie zien in de verte de tempel Borobudur. Dat is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Gula Java van Amanprana is biologisch geteeld en meestal afkomstig uit de bergen in het regenwoud. 864 families worden aan een extra inkomen geholpen. Gula Java is onderdeel van een FairWorld-project waarin vrouwen gelijk behandeld worden als mannen. De kwaliteit van de Gula Java wordt centraal gecontroleerd voordat hij verpakt wordt voor Amanprana. Gula Java bevat veel antioxidanten (meer dan het meeste fruit en groenten) en heeft een lage glycemische index.

Herkomst Matcha

De Matcha van Amanprana is premium Matcha van Kotobuki-kwaliteit, hetgeen ‘lang leven’ betekent. De hoogste kwaliteit in Matcha met een bijzonder hoge voedingswaarde. Onze Japanse leverancier ‘Aiya’ is al sinds 1888 producent van hoogwaardige Matcha en Japanse groene thee. Hij is bekend vanwege zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en voedselveiligheid. Veel theeboeren werken al generaties lang met hem samen. De theeboer ontfermt zich over zijn velden, de planten en de oogst, maar ook over de kwaliteit van zijn producten. Onze leverancier koopt de totale oogst van de theeboeren om te garanderen dat hun inkomsten blijven bestaan – ook wanneer de oogsten gedeeltelijk niet gebruikt worden.

In de regio van herkomst, Nishio, wordt al meer dan 800 jaar Matcha-thee geproduceerd. Deze omgeving, de natuur en de mensen zijn het kapitaal van de Matcha-kwaliteit. Voortreffelijke theeplanten, een minimumnorm voor Matcha, komen alleen tot volle wasdom in een buitengewone omgeving. Nishio is de wereld van de thee. In deze regio speelt de thee de hoofdrol, zowel in het landschap als in de economie. Amanprana Matcha met bio certificering komt van de Shimoyama regio, een iets koelere nabij gelegen regio. Shimoyama betekent ‘nevelberg’. Kotobuki Matcha wordt op 600 meter hoogte geoogst, ver van industrie en dorpen verwijderd midden in de bergen.