Voor het meten van levenskracht, of chi, is er een frequentieschaal: de “Bovis”. Het meet de vitaliteit van ons voedsel. Hoe hoger hoe beter.
Verse groenten die uit de grond zijn gekomen hebben een andere vitaliteit dan verwelkte groenten. Dit is een algemeen aanvaarde waarheid. Hoe kunnen we deze vitaliteit bewijzen, hoe kunnen we deze meten?

Revitaliseert, doet herleven Chi

Voor het meten van vitaliteit, chi, is er een frequentieschaal: de Bovis. Deze weegschaal is ontwikkeld door de Fransman André Bovis en geperfectioneerd door André Simon Eton. De Bovis-schaal is gemaakt om vitaliteit te meten. Deze waarde wordt gemeten door de trilling van materie.

Hoe wordt de Bovis-waarde eigenlijk gemeten?

Het wordt gemeten door middel van een slinger of biotensor. De Bovis-waarde wordt uitgedrukt in Bovis- of BE-eenheden. Hoe lager de waarde op de Bovis-schaal, hoe minder vitaal het ding. Zo lopen mensen met een Bovis-waarde van minder dan 6.500 BE meer kans om ziek te worden. Bovendien zal hun energieniveau lager zijn.

Een goed dieet

Als voedzame voeding belangrijk voor je is, is het belangrijk om het concept Boviswaarde te integreren. Deze waarde geeft de voedingskwaliteit van het voedsel aan.

  • De waarde van gekookt voedsel is dus aanzienlijk lager dan de waarde van vers geplukt of geoogst voedsel.
  • Bovendien heeft biologisch voedsel over het algemeen een hogere waarde in vergelijking met fruit of groenten die niet afkomstig zijn uit de biologische landbouw, vaak besmet met chemicaliën of genetische manipulatie.
  • De waarde van ons voedsel neemt af in verhouding tot het niveau van verwerking en wijziging ervan. Niet alleen na verloop van tijd, maar ook door bewaren, koken of koelen.

De Bovis volgens Robert H. Steelooper

Volgens de bekende Nederlander Robert H. Steelooper is de Bovis-waarde van voedsel erg belangrijk voor de mens, aangezien de opname van voedsel onder de drempel van 7.000 BE potentie kost. Wanneer het voedsel een waarde heeft groter dan 7.500, kan het worden beschouwd als een krachtbron en is het goed voor ons. Wanneer een voedingsmiddel een waarde van meer dan 9.000 heeft, kan het als zuiverend en zelfs therapeutisch worden beschouwd.

Over dr. Robert H. Steelooper

De dokter. Robert H. Steelooper is niet zomaar iemand en zijn mening over Bovis en de Bovis-waarde van voedsel is van belang. Hij heeft al veel successen op zijn naam staan. Hij studeerde geneeskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, volgde een ayurvedische geneeskunde, is orthomoleculair arts, fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie (gewrichtspijn) en volgde daarnaast een studie sociale geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. het Globaal Medisch Dossier en voor de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheid (Noot van de redactie: in Nederland). Sinds 2010 woont hij in Portugal, waar hij arts is bij het Consultorio de Medicina Natural.

Bovis hoogwaardige extra vierge kokosolie
Bovis hoogwaardige extra vierge kokosolie

De Bovis waarde van Amanprana producten: kokosolie, Rooibos Kotobuki, Matcha etc.

De dokter. Robert H. Steelooper is een fan van de producten van Amanprana. Hij heeft zelf een Amanprana Qi-board en heeft deze al getest op zijn Bovis-waarde. Hij is ook een fan van cosmetische verzorgingsproducten. Dit is wat hij zegt over Razoli Scheerolie: “ Ik gebruik Razoli Scheerolie al geruime tijd. Ik wil niets anders meer.” In januari 2015 startte hij nieuwe tests om de Bovis-waarde van verschillende Amanprana-producten te meten, de resultaten zijn verbluffend:

Amanprana-productBeloning
Bovis-waarde
Kotobuki Matcha14,600
Kotobuki Rooibos13,200
Gula Java Brut8,600
Gula Java Cacao9,900
Gula Java Matcha10,900
Orac botanico + Chili kruidenmelange 14,700
Orac botanische mix14,100
Shangri-La Oogcontour- en gezichtsserum9,800
Alana zachte make-up remover9,600
Munt orale olie 8,960

Niet alleen onze voedingsproducten maar ook onze cosmeticaproducten scoren uitstekend. Zoals dr. Robert H. Steelooper: “De prestaties van Amanprana zijn erg goed, de Bovis-waarden zijn hoog, alles is van zeer goede kwaliteit.” Onze producten geven kracht aan de mens en brengen vitaliteit. Zo heeft Amanprana kokosolie een waarde van BE 13.700. Een bijzonder hoge score, die onder meer behaald wordt omdat het ruwe kokosolie is. Het is niet gebleekt of ontgeurd. Puur natuur, we behouden de kracht van eten!