Om levenskracht, of chi, te meten bestaat er een frequentieschaal: de ‘Bovis’. Deze meet de vitaliteit van onze voeding. Hoe hoger, hoe beter. Groenten vers uit de grond hebben een andere levenskracht dan verlepte groenten. Dit is een algemeen aangenomen waarheid. Hoe kunnen we nu deze levenskracht aantonen, hoe meten we dit?

Bovis geeft levenskracht aan, de Chi

Om levenskracht, of chi, te meten bestaat er een frequentieschaal: de ‘Bovis’. Deze werd ontwikkeld door de Fransman André Bovis en verder geperfectioneerd door André Simoneton. De Bovis schaal is ontstaan om vitaliteit te meten. De Boviswaarde is het trillingsgetal van materie.

Hoe wordt de Boviswaarde nu eigenlijk gemeten?

Dit wordt gemeten aan de hand van een pendel of Biotensor. De Boviswaarde wordt uitgedrukt in Boviseenheden, ofwel BE. Hoe lager de waarde op de Bovis schaal, hoe minder vitaal. Zo hebben bijvoorbeeld mensen met een lagere Boviswaarde dan 6.500 BE een grotere vatbaarheid voor ziekten. Ook zal het energieniveau lager liggen.

Een hoge Boviswaarde: lekker eten, goede voeding

Wanneer we voedingsrijk eten hoog in het vaandel dragen is het zeker ook belangrijk om de Boviswaarde hier bij te betrekken. De waarde hiervan zegt namelijk iets over de mate van wat wij innemen ook rijke voeding is.

  • Bij onze voedingsmiddelen is de Boviswaarde van gekookt voedsel beduidend lager dan de Boviswaarde van vers geplukt of geoogst voedsel.
  • Ook biologisch voedsel bevat een hogere Boviswaarde in vergelijking met niet-biologische groenten of fruit welke bijvoorbeeld met chemicaliën zijn vervuild of genetisch zijn gemanipuleerd.
  • De Boviswaarde van ons voedsel loopt achteruit naarmate deze meer en meer worden bewerkt. Niet alleen door de tijd maar ook door conserveren, verhitten of invriezen.

De Bovis volgens Robert H. Steelooper

Volgens de befaamde Nederlander Robert H. Steelooper is de Boviswaarde van voedingsmiddelen erg belangrijk voor de mens, alle voedingsmiddelen onder de 7.000 BE kosten volgens hem kracht. Wanneer voedingsmiddelen een Boviswaarde boven de 7.500 hebben geven ze kracht en zijn ze goed voor ons. Wanneer een voedingsmiddel een Boviswaarde van boven de 9.000 heeft zouden deze een reinigende en zelfs een therapeutische werking hebben.

Over Dr. Robert H. Steeloper

Dr. Robert H. Steelooper is niet de eerste de beste met een mening over de Bovis en de Boviswaarde van voedingsmiddelen. Zo heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Zo studeerde hij medicijnen en filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, volgde een Ayurvedische opleiding, is hij orthomoleculair arts, was hij fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie (gewrichtsklachten) en heeft hij ook Sociale geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast werkte hij voor het Globaal Medisch Dossier en Bedrijfsvereniging voor de gezondheid. Sinds 2010 is hij woonachtig in Portugal waar hij dokter is aan de Consultorio de Medicina Natural.

Extra vierge kokosolie heeft een hoge Bovis waarde
Extra vierge kokosolie heeft een hoge Bovis waarde

Boviswaarde van de producten van Amanprana: Kokosolie, Kotobuku Rooibos, Matcha enz.

Dr. Robert H. Steelooper is erg te spreken over de producten van Amanprana zo heeft hij de Amanprana QI-board snijplanken al eens getest op de Bovis schaal. Hij is daarnaast ook een fan van de verzorgingsproducten. Zo zegt hij over de Razoli scheerolie: ‘’Razoli scheerolie gebruik ik zelf al geruime tijd. Ik wil niets anders meer’’. In januari 2015 heeft hij nieuwe tests gedaan om de Boviswaarde van diverse Amanprana producten te meten, de resultaten zijn verbluffend:

Amanprana productToegekende Boviswaarde
Kotobuki Matcha14,600
Kotobuki Rooibos13,200
Gula Java Brut8,600
Gula Java Cacao9,900
Gula Java Matcha10,900
Orac Botanico + Chili kruidenmix 14,700
Orac Botanico kruidenmix14,100
Anti-aging serum9,800
Make-up reiniger9,600
Mondolie8,960

Niet alleen de producten die we gebruiken als voedingsmiddelen maar ook de verzorgende producten scoren dus uitmuntend. Zoals Dr. Robert H. Steelooper aangeeft “Amanprana testte goed, hoge boviswaarden, allemaal van goede kwaliteit.” Ze voegen kracht toe aan ons als mens en zorgen voor meer vitaliteit. De Amanprana kokosolie heeft bijvoorbeeld een Boviswaarde van 13.700. Een bijzonder goede score, welke onder andere wordt verkregen omdat de kokosolie rauw, niet gebleekt of ontgeurd is. Puur natuur en met behoudt van kracht!