Matcha latte van Chantal Voets is te bereiden in 7 minuten. Je maakt dit gerecht met Matcha & Thee van Amanprana. Dit recept uit de Aziatische keuken is heerlijk als Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten

 • 80 ml  bronwater
 • 1 gram Kotobuki Matcha (1/2 theelepeltje)
 • 120 ml biologische melk / plantaardige melk (kokosmelk of amandelmelk)

Bereiding

 1. Breng het water aan de kook en laat afkoelen tot 80°C
 2. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje
 3. Doe de matcha in een matchakom, kleine kom of brede mok
 4. Voeg het water toe (zorg dat er minstens 2 vingers ruimte is onder de rand)
 5. Klop de thee gedurende 15 sec met een bamboe garde zachtjes op tot een schuimige vloeistof
 6. Schuim de melk op met een melkopschuimer (of garde)
 7. Schenk de melk in een dik glas of mok en schenk de matcha hierin

Smakelijk!

Drink bewust genietend je matcha latte. De smaak is aangenaam, zacht en tegelijk intensief en sterk aromatisch.

Welke plantaardige melk is het lekkerste bij een matcha latte van Amanprana?

Je drinkt je matcha latte natuurlijk niet alleen voor de gezondheidsvoordelen en zachte cafeïne boost, maar ook voor de smaak.
Wij zijn gaan kijken en vergelijken welke plantaardige melk het lekkerste smaakt in combinatie met onze matcha en welke je goed kan opschuimen.

Eerst zetten we de verschillende soorten plantaardige melk voor je op een rijtje:

 1. Rijstmelk wordt gemaakt van de oplosbare rijstdelen die overblijven na het koken, malen en filtreren van gepelde rijst. De rijst wordt eerst volledig tot pap gekookt en eventueel gepureerd. Daarna wordt de gekookte massa in een fijne zeef gescheiden in een nat deel, de ‘melk’ en een te drogen deel, te weten rijstemeel. Rijstmelk schuimt niet. De smaak is ook een beetje zoet en overheersend.
 2. Sojamelk wordt gemaakt van droge sojabonen die je laat wellen en dan met water fijnmaalt. Afhankelijk van het sojamelk merk schuimt deze supergoed of minder goed. Met sojamelk wordt de smaak romig en een beetje zoet. Je proeft wel de typische sojasmaak en daar hou je van of niet.
 3. Amandelmelk wordt gemaakt van amandelen die minstens 8 uur geweekt hebben in koud water. Waarna de afgegoten amandelen in de blender worden gedaan met water er eventueel een paar dadels. Amandelmelk schuimt makkelijk op en heet een romige en nootachtige smaak. In combinatie met onze matcha is deze melk erg lekker!
 4. Kokosmelk wordt gemaakt door geraspt vruchtvlees uit de kokosnoot te weken in warm water. Kokosmelk schuimt niet geweldig, maar de smaak in combinatie met de matcha is erg lekker!

Chantal Voets: schrijfster, foodie & mede-oprichtster Amanprana

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal