Vegetarisch


Vegetarisch

Lekkere vegetarisch eten? In een handomdraai vegetarische gerechten op tafel. Lekker veggie en bovenal gezond.

Goede vegetarische recepten vinden is wellicht voor veel mensen, welke niet vegetarisch zijn of pas net overschakelen, een lastige klus. Veelal vindt je op de meest gangbare media recepten waar vlees of vis in verwerkt zit. Dit terwijl er zo veel heerlijke gerechten te maken zijn met enkel plantaardige ingrediënten. Hier heb je de juiste site gevonden om inspiratie op te doen voor vegetarische gerechten. We hebben al de lekkerste vegetarische recepten voor je op een rijtje gezet. Lekker en gemakkelijk te maken met een duidelijke bereidingswijze.

Lekkere vegetarische recepten. Proef de kracht van de natuur in onze vegetarische gerechten. Lekker veggie!

Wat zijn vegetarische gerechten?

In vegetarische recepten zit geen vlees, vis, schaaldieren of insecten. Vaak zitten in vegetarische recepten pasta, rijst, peulvruchten, groenten, noten en vleesvervangers. Vegetariërs hoeven zich geen zorgen te maken over eiwitten of calcium. Veggies eten plantaardig, net zoals een olifant of koe. Hun plantaardig eten zit boordevol eiwitten en calcium. Als je op zoek bent naar een eiwitkampioen probeer dan de vegetarisch recepten met de seitan van Bertyn.

Vegetarische recepten met seitan, geselecteerd door Bertyn: ideaal voor vegetarische gerechten

Vanavond vegetarisch koken? Of op zoek naar inspiratie voor vegetarische gerechten?

Deze vegetarische recepten bevatten stuk voor stuk seitan. Seitan is de ideale vis-en-vleesvervanger boordevol eiwitten en daarnaast ook nog ideaal voor een koolhydraatarm dieet. Deze vegetarische recepten heeft Bertyn stuk voor stuk geselecteerd.

Waarom vegetarisch eten? Goed voor gezondheid, milieu, dieren en natuur.

Vegetarisch eten is goed voor mens en dier en als extra plus ook voor het milieu. Er wordt namelijk heel wat vlees en vis geconsumeerd. Belangrijk is te beseffen dat men met ieder gerecht zonder vlees of vis bijdraagt aan een gezond klimaat. Hoewel soms misschien anders gedacht wordt is vegetarisch eten niet minder gezond dan een dieet weke wel vlees en vis bevat. Wanneer men de maaltijden bewust en gevarieerd samenstelt kan men met vegetarisch eten een bewuste keuze maken. En wat betreft milieu? Ongeveer 14% van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door veeteelt en ook overbevissing is een groot probleem.

Vegetarische recepten met seitan, basis voor heerlijke vegetarische gerechten

Seitan leent zich perfect voor een heerlijke maaltijd. Ben je vegetarisch of wil je gewoon eens een keertje vegetarisch koken? Misschien dat seitan dan wel nieuw is voor je.