Chocomousse met choco-hazelnootpasta van Lily Joan Roberts is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel & Choco-hazelnootpasta van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Nagerechten & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor chocolademousse

 • 1 el citroensap
 • snuifje Amanprana fleur de sel
 • twee eiwitten (of vegan optie 1 tas aquafaba)
 • zaadjes van 1 vanillestokje (of 1 tl vanille essence)
 • 1/2 kop Amanprana choco
 • 1/2 kop pure chocolade

Bereiding van chocolademousse met hazelnootpasta

 1. Neem 2 eieren en doe het eiwit in een grote mengkom.
 2. Voeg het citroensap en zout bij het eiwit. – Klop nu het eiwit op tot stijve wolkjes.
 3. Laat ondertussen de chocolade au bain marie smelten. Wanneer de chocolade gesmolten is laat je hem eventjes afkoelen.
 4. Voeg nu de choco (op kamertemperatuur) toe aan het opgeklopte eiwit.
 5. Voeg aan er ook de vanille en de gesmolten chocolade aan toe.
 6. Mix het eiwit met de gesmolten chocolade tot je een homogene massa hebt.
 7. Schep de mousse in potjes en laat het minsten een 3-tal uurtjes in de koelkast opstijven. Werk de chocolademousse af met een blaadje munt.

Bekijk de video van dit recept

Chocomousse is een nagerecht, dat is ontstaan in Frankrijk. Traditioneel wordt chocolademousse gemaakt met pure chocolade. Om een minder heftige chocolade smaak te verkrijgen is er in dit recept voor gekozen om een halve kop pure chocolade te combineren met de choco-hazelnootpasta van Amanprana. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van pure ingrediënten.

Als je ervoor kiest om Aquafaba* te gebruiken in plaats van de eiwitten maak je deze chocomousse vegan, maar hierdoor ook geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. In rauwe eieren kan namelijk salmonellabacterie aanwezig zijn.

*Aquafaba is het vocht in blikjes kikkererwten. Als je dit vocht opklopt, wordt het net als eiwit een dik schuim. Weet je niet wat je met de kikkererwten kan doen? Bekijk onze recepten met kikkererwten!


Lily Joan Roberts

Met eten wil Lily mensen dichter bij de natuur brengen. Met andere woorden, om voedsel bewust te onderzoeken als het medium om een verbinding te creëren tussen onszelf, onze omgeving en de mensen om ons heen. De kracht en voordelen van het voedsel dat we eten, fascineert haar: waar het wordt gekweekt, geneest het, hoe het mensen samenbrengt en dichter bij het begrijpen en waarderen van onze omgeving.

 

Website van Lily Joan