Raw food


Raw food

Raw food recepten vol smaak en als super food. Probeer het samen met Amanprana.

Wat is Raw food?

Raw food is eigenlijk eten zonder te verhitten. Voor sommigen een levenswijzen voor anderen slechts een dieet. Alle voedsel wordt volledig rauw (minder dan 45°C) én onbewerkt gegeten. Deze dieet trend vind zijn oorsprong in de Verenigde Staten.

Raw food is simpel én gezond en dat maakt deze beweging zo interessant. Het voedsel wat wordt gebruikt is, zoals de naam al aangeeft, niet gekookt, gebakken of verhit. In ieder geval niet boven 40 à 45 °C. Dit omdat de enzymen nodig voor een vlotte vertering intact blijven. Enzymen die bijdragen aan je gezondheid. De belangrijkste ingrediënten voor de recepten zijn dan ook groenten en fruit maar ook noten, zaden, granen zeewier en kiemzaden passeren de revue.

Creatief met raw food en superfood.

Binnen de raw food beweging wordt veelal gebruik gemaakt van superfoods zoals gojibessen, kokosolie, acai bessen, walnoten, chiazaad, avocado, rauwe chocolade, gember, blauwe bessen en de ORAC kruiden van Amanprana zijn een superfood bom. Heerlijk en gezond is superfood.

Wat is superfood?

Superfood bevat een hoge gezondheidswaarde tegenover zijn kcal gehalte. Het is voeding met een hoge gezondheidswaarde. ORAC wordt veel gebruikt om het antioxidanten gehalte in superfood uit te drukken. Hoe meer ORAC, hoe meer antioxidanten de superfood bevat. Raw food bevat meer ORAC dan verhit voedsel. Uiteraard bevatten de recepten in de raw food categorie vooral groenten, fruit en superfoods en worden deze op allerlei leuke manieren verwerkt tot gezonde snacks, smoothies of complete hoofdgerechten. Creatief en lekker!