Als je ziet dat je huid veroudert en wat doffer wordt, wil je deze extra verzorgen. Je hebt misschien het gevoel dat je dag- en nachtcrème niet meer genoeg zijn. Een serum is een vloeistof, bijna een olie, met één of meerdere actieve ingrediënten die een bepaald huidprobleem aanpakken. Een anti-aging serum is speciaal ontwikkeld om de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan zoals rimpels of ouderdomsvlekken.

Voordelen van een anti-aging serum

Een serum is dunner of lichter van textuur dan een dag- of nachtcrème, maar véél geconcentreerder. Hoe hoger de concentratie van actieve stoffen, des te intensiever de werking van het serum. 

Terwijl een crème rijker is van structuur en eerder een laagje op je huid legt (wat goed is voor de hydratatie), kan een serum veel dieper in de verschillende huidlagen doordringen. Dit komt omdat een serum kleinere moleculen heeft dan een crème. Een serum wordt daarom sneller en beter door de huid geabsorbeerd. De actieve ingrediënten werken langer door, waardoor een serum tot 3x effectiever kan zijn dan een crème. 

Omdat een serum zo hoog geconcentreerd is, heb je vaak maar een paar druppeltjes nodig om je huid te verzorgen. Je doet dus veel langer met je serum, wat de vaak iets hogere prijs toch aanvaardbaar maakt. 

Een serum is als een schild dat je huid beschermt tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf. Ons anti aging serum is op basis van natuurlijke oliën en essentiële oliën die de huid beschermen tegen vrije radicalen van vervuiling en schade door de zon.  

Een serum zorgt voor een extra mindful stapje in je beauty routine. Niet alleen zal het serum je droge huid of rimpels intensief verzorgen, maar door het aanbrengen ervan geef je jezelf ook wat extra aandacht en zelfliefde.

Hoe gebruik je een anti-aging serum?

Omdat een serum dieper kan doordringen in de huid, is het wel belangrijk om deze op het juiste moment in je beauty routine in te voegen. Een dag- of nachtcrème legt namelijk een laagje op je huid. Als je het serum nadien op je gezicht doet, moet het eerst door de barrière van de crème gaan vooraleer het kan inwerken op de huid. Een betere volgorde is:

  1. Maak je gezicht schoon met wat water of een make-up reiniger op oliebasis (bijvoorbeeld kokosolie) en/of een reinigingslotion.

  2. Doe een paar druppels serum op je vingertoppen en dep het in je huid. Je kan ook wat serum in je handpalm druppelen. Wrijf je handen in elkaar om het serum op te warmen en dep het met je handen op je gezicht. Let op dat je je huid niet raakt met het pipet, anders kunnen er bacteriën in je flesje serum komen!

    Dep het serum op je gezicht én op je hals en decolleté. Vaak worden deze vergeten, terwijl de huid van hals en decolleté net zo dun en kwetsbaar is als die van het gezicht.  

  3. Breng nadien je dag- of nachtcrème aan op je gezicht en in je hals. Een serum zorgt voor extra voeding, maar laat geen beschermende laag achter. Daarom blijft een dag- of nachtcrème nuttig. Kies een dagcrème met SPF zonbescherming in.
Vrouw smeert anti aging serum op hals en gezicht.
Een serum breng je aan op gezicht én hals.

Welk gezichtsserum moet je kiezen?

Welk serum jouw huid nodig heeft, is heel persoonlijk. Kijk eens goed naar je gezicht en bepaal wat jij wil aanpakken. Heb je last van onzuiverheden, vlekjes of littekens of heeft je huid een hydraterende boost nodig? Soms is het niet zo duidelijk en zou je je hele gezicht wel een make-over willen geven. Kies dan voor een verkwikkend anti aging serum dat op meerdere vlakken werkt. 

Zo’n serum helpt rimpelvorming te vervagen en houdt de huid jong en strak. Het werkt verzorgend bij droge plekjes en zorgt uiteindelijk voor een stralende glow.

Het spreekt voor zich dat je voor het beste resultaat het serum dagelijks gebruikt. Hou er rekening mee dat het een paar weken kan duren voor je het volle effect ervan ziet. De huid vernieuwt zich ongeveer om de maand, maar dat proces verloopt iets trager naarmate je ouder wordt. 

Kies een natuurlijk anti-aging serum van biologische, pure ingrediënten en smeer niet op je huid wat je niet kan eten! 

Het Shangri-la anti-aging serum van Amanprana bevat 100% olie-extracten van planten, vruchten en kruiden. Het bevat een mix aan essentiële oliën die van nature een anti-aging effect hebben en collageen en keratine in je huid beschermen.