Amanprana labels

Labels

Natrue label voor de producten van Amanprana

Alle biologische lichaamsverzorging van Amanprana heeft NATRUE label. Natuurlijke cosmetica wordt gecertificeerd.

Alle producten in de lichaamsverzorgingslijn van Amanprana zijn gecertificeerd met een NATRUE label. Dit certificaat wordt enkel toegekend wanneer gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Het NATRUE label is een internationaal keurmerk met strenge criteria. Het label is opgezet door een organisatie welke niet werkt vanuit een winstoogmerk maar graag onafhankelijk certificeert. Dit omdat zij vonden dat het ontbrak aan duidelijke maatstaven.

NATRUE wil dit probleem verhelpen door “de hoogst mogelijke standaard voor natuurlijke cosmetica en haar ingrediënten” te handhaven. Het NATRUE label houdt zich aan strikte normen voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. Deze normen zijn publiekelijk beschikbaar en dergelijke certificering maakt het makkelijker voor consumenten om de kwaliteit van een natuurlijk product te bevestigen.

Voorwaarden NATRUE label. Wanneer een NATRUE certificaat verkrijgen?

De producten met een NATRUE label dienen te voordoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het bevat natuurlijke en organische ingrediënten
  • Het product wordt gemaakt op een mens-en natuurvriendelijke manier
  • Het product is niet op dieren getest
  • Alle producten met het NATRUE label bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen, of bewaarmiddelen. Daarnaast zijn er geen siliconen of afgeleiden en petroleum en afgeleiden in aanwezig.
  • Alle ingrediënten met het NATRUE label zijn niet genetisch gemanipuleerd.

NATRUE voor natuurlijke cosmetica zoals huidverzorging, shampoo, mondverzorging, make-up, parfum.
Met de term “producten” bedoelen ze in dit geval huidverzorging, haarverzorging, mondverzorging, zonbescherming, make-up, persoonlijke verzorging en parfums. Alleen producten die voldoen aan de strenge normen van NATRUE krijgen een NATRUE-waardering en mogen het NATRUE-label voeren.

Alle lichaamsverzorgingsproducten van Amanprana zijn Natrue gecertificeerd op niveau 3:

1ste niveau: Natuurlijke Cosmetica
Het eerste NATRUE niveau – Natuurlijke Cosmetica – definieert het kwaliteitsniveau voor Natuurlijkheid dat zich onderscheidt met alle authentieke cosmetica – het is het fundament voor een NATRUE gecertificeerd product. Het benadrukt welke ingrediënten zijn toegestaan en hoe ze mogen verwerkt worden. Ze stelt minimumwaarden voor natuurlijke ingrediënten en maximumwaarden voor bijna natuurlijke ingrediënten per productgroep.

2de niveau: Natuurlijke Cosmetica met biologische ingrediënten
Bij NATRUE gecertificeerde producten met twee sterren moet 70% van de natuurlijke ingrediënten van dierlijke of natuurlijke oorsprong afstammen van biologische teelt en/of gecontroleerde wilde teelt in overeenkomst met de EC ECO Regulatie. Ondanks lopend wetenschappelijk onderzoek kunnen op dit gebied niet alle productgroepen deze kwaliteitsnormen behalen, bv. Shampoos.

3de niveau: Biologische Cosmetica
Het 3de niveau – Biologische Cosmetica – stelt de hoogste eisen. De minimale waarden voor natuurlijke ingrediënten liggen hoger dan bij niveau 2 waarvan 95% van de natuurlijke ingrediënten moet afstammen van biologische teelt en/of gecontroleerde wilde teelt in overeenkomst met de EC ECO Regulatie.

Alleen producten die voldoen aan de strenge normen van NaTrue krijgen een NaTrue-waardering en mogen het NaTrue-label voeren.
Meer informatie over NATRUE.

Het leaping bunny label dat wordt gedragen door de verzorgingsproducten van Amanprana

Alle lichaamsverzorgingsproducten van Amanprana zijn gecertificeerd door Leaping Bunny.

Wat is het Leaping Bunny-logo?

Het Leaping Bunny-logo is het enige internationaal erkende symbool dat de consument garandeert dat er geen dierproeven zijn gebruikt bij de ontwikkeling van een product dat dit label draagt. Het logo is te zien op verpakkingen, advertenties en websites voor cosmetica en huishoudelijke producten over de hele wereld.

Logo van het biologische keurmerk dat gedragen wordt door de producten van Amanprana

Amanprana producten 100% natuurlijk en BIO, biologisch eten en biologische lichaamsverzorging.

Naar het gedachtengoed van Hippocrates: voeding als medicijn. Hippocrates ziet ook Amanprana ‘Voeding als medicijn’. Van oorsprong is Amanprana biologisch. Bij Amanprana gaan we uit van de voedingsmiddelen welke de natuur ons verschaft. Juist om deze reden is Amanprana 100% biologisch. Zowel de voedingsmiddelen, waarbij uitgegaan wordt van ‘voeding als medicijn’, als de lichaamsverzorging lichaamsverzorging, waarbij we staan voor ‘Wat men niet kan eten smeert men ook niet op de huid’.

Biologisch eten en biologische producten uitgelegd

Bij Amanprana werken we met 100% biologische producten. Maar wat is bio nu eigenlijk? Biologische producten komen uit een biologische landbouw. Hierbij is sprake van landbouw met respect voor de natuur en de dieren. Wie biologisch kiest, kiest voor milieu- en diervriendelijkere productiemethoden. Bij biologische landbouw is de insteek niet om de plant te voeden, maar de grond. Op die manier is het voedsel zo dicht mogelijk bij de natuur als mogelijk.

Amanprana is 100% biologische voeding en lichaamsverzorging

Bedrijven welke willen uitdragen dat zij biologisch zijn dienen in het bezit te zijn van certificaten, welke enkel worden uitgereikt wanneer men aan strenge voorwaarden voldoet. Bij Amanprana zijn alle producten 100% biologisch en gecertificeerd.

Het Fair World logo

Amanprana en Fair World. Boeren in centraal Java en kokosbloesemsuiker meest duurzame suiker.

De kokosbloesemsuiker van Amanprana is Fair World. Amanprana werkt hierbij samen met Lestari Mandiri en Hivos.

Hivos is een humanistische organisatie welke gaat voor een faire, duurzame en vrije wereld waar gelijke kansen zijn voor vrouwen. Lestari Mandiri is een associatie welke zich inzet voor de belangen van boeren en hun families in centraal Java. Bieden mooie projecten welke betrokken zijn bij humanitaire rechten. Dit noemen wij Fair World.

Wij van Amanprana werken namelijk samen met verenigingen van boeren in centraal Java welke toezien op het proces van de oogst en de productie van onze kokosbloesemsuiker. Deze processen gebeuren allen volgens het Fair World principe.

Samen met Organic Alliance trachten we 850 families in centraal Java te kunnen voorzien van een extra inkomen. Daarnaast dragen we er zorg voor dat hun natuurlijke habitat beschermt blijft.

Gelukkig zijn wij hier niet de enigen in, kokosbloesemsuiker is namelijk door de Voedsel-en Landbouw Organisatie FAO uitgeroepen tot de meest duurzame suiker. Iets om trots op te zijn! Zo weet je dat je bij het kopen van een pot kokosbloesemsuiker goed bezig bent, helemaal als deze van Amanprana is.

Amanprana en Fair Trade. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzaam en ecologisch.

Wanneer men voor Amanprana kiest, kiest men voor het geven van kansen aan de lokale bevolking. Hoewel we niet perfect zijn proberen we ons wel zo veel mogelijk in de goede richting te bewegen. Wij proberen dan ook op een ethische wijze grondstoffen te kopen.

MVO met kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, vanille en cacao. Fair Trade zonder Ecocert.

Onze kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, vanille en cacao zijn allen Fair Trade. Waar voordien bekende speler Ecocert ons certificeerde hebben we nu een eigen Fair Trade Charter opgesteld. Dit omdat veel Fair Trade organisaties onbetaalbaar zijn geworden. Door ons eigen Fair Trade charter op te stellen leggen we onze eigen lat erg hoog. We geven namelijk met ons kokosproject werk aan 300 families uit Sri Lanka en de Filipijnen.

Amanprana heeft geen eigen plantages.

Amanprana heeft bewust geen eigen plantages. Wij vinden dat je hiermee armoede in de hand werkt in de ontwikkelingslanden. Vaak leveren de tuinen en grond en voedsel op voor de lokale bevolking, door deze in eigen hand te houden dienen ze hun verkregen loon te gebruiken om voedsel te kopen. De winst welke Westerse partijen graag maken worden dus aan het ontwikkelingsland onttrokken. Het Amanprana Fair Trade project geeft werk aan ongeveer 300 families in de Filipijnen en Sri Lanka.

Fair Trade Fonds. Teruggeven aan de wereld, ecologisch en duurzaam verantwoord door lange samenwerking.

Vroeger dienden we veel te betalen aan controleorganisaties, puur om gecertificeerd Fair Trade te zijn. Nu investeren we dit geld in het Fair Trade Fonds. Daarnaast gaat 5% van de aankopen van onze Fair Trade producten naar dit fonds, tegenover 3% voorheen. Waar dit geld voor wordt gebruikt? Voor gezondheidszorg, het milieu, aankoop van productiemiddelen, onderwijs, infrastructuur en een gegarandeerde minimumprijs van de producten. Op die manier werken we aan een samenwerking op lange termijn, waar alle partijen wel bij varen.

Triman recycling logo (Frankrijk)

De Triman is een recycling logo dat verplicht is op iedere verpakking van producten die verkocht worden in Frankrijk. Volgens de Franse overheid staat het logo symbool voor de verantwoordelijke burger (zwarte silhouet) die zijn afval scheidt op verschillende manieren (drie zwarte pijlen) en daarmee helpt met de recycling (ronde pijl links). Het is ontstaan als Franse vervanger voor The Green Dot.