Labels van Amanprana's biologische en natuurlijke producten

Amanprana labels

Het Fair Trade logo gedragen door producten van Amanprana

Amanprana en Fair Trade. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzaam en ecologisch.

Wanneer men voor Amanprana kiest, kiest men voor het geven van kansen aan de lokale bevolking. Hoewel we niet perfect zijn proberen we ons wel zo veel mogelijk in de goede richting te bewegen. Wij proberen dan ook op een ethische wijze grondstoffen te kopen.

MVO met kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, vanille en cacao. Fair Trade zonder Ecocert.

Onze kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosmeel, vanille en cacao zijn allen Fair Trade. Waar voordien bekende speler Ecocert ons certificeerde hebben we nu een eigen Fair Trade Charter opgesteld. Dit omdat veel Fair Trade organisaties onbetaalbaar zijn geworden. Door ons eigen Fair Trade charter op te stellen leggen we onze eigen lat erg hoog. We geven namelijk met ons kokosproject werk aan 300 families uit Sri Lanka en de Filipijnen.

Amanprana heeft geen eigen plantages.

Amanprana heeft bewust geen eigen plantages. Wij vinden dat je hiermee armoede in de hand werkt in de ontwikkelingslanden. Vaak leveren de tuinen en grond en voedsel op voor de lokale bevolking, door deze in eigen hand te houden dienen ze hun verkregen loon te gebruiken om voedsel te kopen. De winst welke Westerse partijen graag maken worden dus aan het ontwikkelingsland onttrokken. Het Amanprana Fair Trade project geeft werk aan ongeveer 300 families in de Filipijnen en Sri Lanka.

Fair Trade Fonds. Teruggeven aan de wereld, ecologisch en duurzaam verantwoord door lange samenwerking.

Vroeger dienden we veel te betalen aan controleorganisaties, puur om gecertificeerd Fair Trade te zijn. Nu investeren we dit geld in het Fair Trade Fonds. Daarnaast gaat 5% van de aankopen van onze Fair Trade producten naar dit fonds, tegenover 3% voorheen. Waar dit geld voor wordt gebruikt? Voor gezondheidszorg, het milieu, aankoop van productiemiddelen, onderwijs, infrastructuur en een gegarandeerde minimumprijs van de producten. Op die manier werken we aan een samenwerking op lange termijn, waar alle partijen wel bij varen.

Filosofie

Amanprana is biologisch en plantaardig. Amanprana producten ondersteunen en versterken de levenskracht op een serene wijze, met natuurlijke ingrediënten. Kwaliteit en verantwoordelijkheid staan bij Amanprana voorop.

 
Meer over filosofie

Recepten

Wil je de veelzijdigheid ontdekken van de Amanprana-producten? Wij hebben een selectie gemaakt van heerlijke recepten waarin je onze producten kunt gebruiken. Bedoeld als inspiratie. Het draait om gezond en lekker eten zonder poespas. Eten om je goed te voelen. Van voorgerecht tot nagerecht en van smoothies tot veggie burgers. Allemaal puur natuur, zonder geraffineerde voedingsstoffen; voeding als medicijn!

 
Meer recepten