Amanprana treedt, met het Amanprana-Niulife-Solomon kokosolie project, bij tot het meest fair trade kokosolie project van de wereld.

Samen maken we extra virgin kokosolie 100% fair trade

Sinds 2018 ondersteunt Amanprana het fantastische fair trade kokosproject van Niulife. In samenwerking met Niulife levert Amanprana een grote bijdrage aan het 100% fair trade maken van kokosolie.

Kokonut Pacific is een onderneming zonder winstoogmerk en eigenaar van Niulife. In 2004 hebben ze een fair trade overeenkomst getekend bij FairTSA.

FairTSA staat voor Fair Trade Sustainability Alliance, vrij vertaald: Het verbond voor eerlijke en duurzame handel. Het doel van de FairTSA is het verbeteren van de levenskwaliteit van boeren en werknemers door middel van eerlijke handel en duurzame gemeenschapsontwikkeling.
Op 20 maart 2019 heeft ook Bart Maes, de oprichter van Amanprana, de FairTSA overeenkomst getekend.

“Normaal gesproken wordt er een premie toegevoegd aan de productprijs voor gemeenschapsontwikkeling. Omdat Kokonut Pacific (Niulife) echter anders werkt en ze daadwerkelijk veel meer in de gemeenschap investeren dan onze fair trade norm vereist, hoeft er geen premie te worden betaald.”
Dr. Winfried Fuchshofen, directeur van FairTSA

Amanprana gaat een stap verder dan de FairTSA-overeenkomst eist!

Bijkomend op de premie die Amanprana aan Niulife betaalt, voor het steunen van het Amanprana-Niulife-Solomon kokosolie project, geeft Amanprana 0,5% van haar Niulife kokosolie omzet aan FairTSA als bijkomende fair trade premie. Op 7 maart 2019 betaalde Amanprana haar eerste fair trade premie aan FairTSA.

Als Europese partner van Niulife is het de ambitie van Amanprana om al Niulife’s kokosproducten in Europa op de markt te brengen. Steun dit ambitieuze fair trade project met de aankoop van Amanprana’s Fair Trade Kokosolie!

Wat houdt het in als een product gecertificeerd FairTSA is?

Certified fair trade kokosolie

Als een product FairTSA gecertificeerd is wil dit zeggen dat het aan de eisen voldoet van de The Fair Trade Sustainability Alliance. Dit verbond heeft betrekking op eerlijke handel door duurzame samenwerking.

FairTSA-gecertificeerd staat voor:

• Gemeenschapsontwikkeling op een duurzame manier
• Gemeenschapsontwikkeling via netwerken van controleorganismen en Ngo’s (niet gouvernementele organisaties die een plaats innemen tussen burger en overheid)
• Fatsoenlijke levensomstandigheden ondersteunen
• Lokalen gemeenschappen via een democratische proces ondersteunen
• Ondersteunen van boeren en producenten in hun pogingen om te voldoen aan westerse vereisten en hen te begeleiden en open te stellen voor andere culturen.

“Het doel van de ‘Fair Trade Sustainability Alliance’ is het verbeteren van de kwaliteit van het leven van boeren en werknemers door middel van eerlijke handel en duurzame gemeenschapsontwikkeling. Fair Trade is een mark gebaseerde benadering van internationale handel, waarbij ethisch ingestelde kopers investeren in maatschappelijke verantwoordelijkheid om de mensen die deze producten produceren, te versterken “
Dr. Winfried Fuchshofen, directeur van FairTSA

Meer informatie over de Fair Trade Sustainability Alliance vind je op de website van FairTSA.