Kies Amanprana extra vierge en biologische kokosolie

Uw potje Amanprana Fair Trade kokosolie maakt een gezin gelukkig op de Solomon eilanden

En dankzij de eenvoudige kokos handpers eet je de meest fair trade en lekkerste bio extra vierge kokosolie.

Per pot van 490ml gaat er € 1,81 naar de Solomon dorpelingen. En € 0,94 per pot van 250ml.

Help de Amanprana-Solomon-Niulife missie voort te zetten. Jouw aankoop geeft zin aan vele levens, geeft gezinnen een inkomen en maakt mensen gelukkig. Hartelijk dank.

De kokos handpers van Dr. Dan Etherington veranderde het leven van duizenden dorpelingen op de afgelegen Solomon eilanden.

Dr. Dan Etherington was professor aan de universiteit van Canberra, Australië. Met zijn pensioen in zicht, vroeg de universiteit hem zijn laatste expertise als landbouweconoom.

Zijn opdracht bestond erin de landbouwopportuniteiten van de arme Solomoneilanden te bestuderen. Als adviseur van de Wereldbank en de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie) moest hij voorstellen formuleren om de levenskwaliteit van de duizenden dorpelingen te verbeteren.

Samen maken we kokosolie 100% Fair Trade

De opdracht van Dr. Dan werd een echte passie toen hij een manier ontdekte om de levensstandaard van de vergeten eilandengroep drastisch op te krikken. In 1997 was de kokos handpers een feit en met een gevoel van euforie zag Dr. Dan de eilandbewoners hun eigen kokosolie produceren zonder dat er elektriciteit voor nodig was. Aan de start van de opdracht groeiden de orchideeën nog in de verwaarloosde kokosbomen. Maar stilaan ontdekten de mensen, die hunkerden naar meer levenskwaliteit, een zinvolle weg uit hun impasse. En de hutten werden huizen. Nu leidt Dr. Dan een sociale onderneming zonder winstoogmerk die onder de merknaam ‘Niulife’ de Solomon-kokosolie verkoopt. 100% van hun winst gaat terug naar de Solomon bevolking.

Vijfvoudig bekroond Fair Trade project.

Doordat de kokos handpers vele inkomensmogelijkheden creëert voor hele dorpen, werd het Solomon-project in Duitsland in het jaar 2000 bekroond als “duurzaam wereldproject”. In 2006 reikte Japan een Gold Award uit aan Dr. Dan voor het rehabiliteren van de Solomon plattelandseconomie door de productie van extra virgin kokosolie. In 2008 werd Dr. Dan opgenomen in de Orde van Australië voor zijn innovaties in kleinschalige kokosnootverwerking en bijdragen aan duurzame landbouw en economische ontwikkeling in de Stille Zuidzee-regio. In 2018 ontving hij van Moral Fairground de gouden award voor ethisch ondernemen. Reeds jaren is de kokosolie Fair Trade gecertificeerd door FairTSA.

‘s Werelds meest Fair Trade kokosolie is ook de meest verse en lekkerste biologische extra vierge kokosolie.

Massaal werden de kokos handhandpersen bij de boerengezinnen geplaatst. De lokaal geteelde biologische kokosnoten worden geoogst uit de bomen rondom de dorpen. Binnen het uur na opening zijn de kokosnoten handgeperst. En na drie keer filteren is ‘s werelds meest verse, heerlijk smakende biologische extra vierge kokosolie klaar.

BESTELLEN WAAR TE KOOP?

Dit product is te koop in natuurvoedingswinkels
en reformzaken (waar te koop)
of via onze officiële webshop amanvida.

SupervoedingBio logo100% vegan logo0% junk logo
Ontvang AMANPRANA NIEUWSBRIEF  & geniet van vele voordelen

Our Fair Trade Coconut oil is proudly made with Niulife® certified organic life-changing virgin coconut oil. Hand-pressed within an hour of opening the coconut, Niulife® virgin coconut oil is erasing poverty, empowering lives and bringing hope to remote South Pacifc villages. Find out more at niulife.com