Amanprana is serene levenskracht in voeding en verzorging.

Onze producten zijn 100% biologisch en natuurlijk. Vervaardigd met respect voor mens, dier en aarde.

Bij Amanprana zijn we ons bewust van de woorden van Hippocrates: ‘laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding.’ Bij Amanprana geloven we in het geheel en niet in de deeltjes apart. Onze producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt en we gebruiken geen isolaten. Ze zijn bio en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world.

Voeding als medicijn

Voeding is de essentie van gezondheid volgens Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunst en filosoof. Hij legde de nadruk op hygiëne bij patiënt en arts. Gezonde eet- en drinkgewoonten, belang van frisse lucht, het zelfherstellend vermogen van het lichaam en zorgen voor balans (homeostase) waren de pijlers van zijn therapie als Griekse arts (ca. 460-370 voor Christus). Hippocrates stelde: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. De natuur verschaft voedingsmiddelen met krachtige, gezonde eigenschappen die gezondheid kunnen schenken. De belangrijkste reden voor westerse kwalen zijn voeding en leefwijze. Geraffineerd voedsel is wellicht de belangrijkste oorzaak van westerse kwalen en van slechte gezondheid. Zo verdwijnt 80% van alle mineralen, 90% van alle vitamines en bijna alle vezels uit volkoren meel bij het raffineren tot wit meel. Onze vitaliteit kan ons levensritme niet meer aan. Tot aan het begin van de 20ste eeuw was gezonde voeding de basis van elke therapie. De radicale breuk die optrad in de 20ste eeuw tussen voeding en gezondheid vormt de reden waarom wij ondanks een sterke geneeskunde niet in staat zijn 70% van alle voortijdige overlijdens aan Westerse kwalen te voorkomen. Laat me eindigen met de woorden van 2-voudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling: ‘Optimale voeding is het medicijn van de toekomst’.

Zou jij je lichaamsverzorging opeten?

Bij ons productaanbod natuurlijke lichaamsverzorging kiezen we voor ‘Wat men niet kan eten smeert men ook niet op de huid’. De huid is namelijk ons grootste orgaan.


 • Biologisch

  Kies voor biologisch. Kies voor kwaliteit, met respect voor het milieu en respect voor je lichaam. Lees meer

 • 100% natuurlijk

  Geloof in de natuur. In zijn kracht. Holistisch, in zijn geheel en niet in de deeltjes apart.

 • In glas verpakt

  Een glazen verpakking is de beste keuze voor het milieu én voor jezelf. Ga voor kwaliteit. Lees meer

Amanprana logo met grote en kleine olifant

In het Sanskriet, de klassiek Indische schrijftaal, betekent ‘Aman’ vrede of rust. ‘Prana’ verwijst naar levenskracht. De olifant symboliseert een sluimerende, niet-agressieve kracht en belichaamt wijsheid en vrede.


 • Eerlijk (Fair Trade)

  Kies er voor producenten en arbeiders de kans te geven zich duurzaam te ontwikkelen.

 • Voeding als medicijn

  Voeding kan je ziek maken, maar voeding kan ook een medicijn zijn. Stel je gezondheid voorop.

 • Duurzaam

  Wij zijn zo duurzaam mogelijk. Daar willen wij in investeren. Bewust en met een zo klein mogelijke voetafdruk. Lees meer

logo van Amanprana blog

Happy lifestyle met Chantal Voets. Gezonde, lekkere en makkelijke recepten afwisselend met ecologisch, duurzaam en inspirerend leesplezier.

Graag wil ik je inspiratie geven voor een dagelijkse portie gezonde lifestyle en eten. Slanke en gezonde recepten, makkelijk en snel klaar. Interviews met foodies en goeroes: hoe zij gezond leven. Filmpjes van recepten, hoe makkelijk koken wel is. Balans in je leven, me-time, bewust en duurzaam omgaan met mens, dier, planeet en natuurlijke schoonheid. Kan jij opeten, wat je op je huid smeert? Ook boeiende reisverslagen van leuke adresjes (hotels, restaurants, producenten) komen aan bod. En dit alles geïnspireerd door oude wijsheden en tradities, kruiden, en liefde voor de natuur.

Lees, laat je inspireren, stel vragen en geef me zeker feedback. Ik wens je in ieder geval veel Amanprana (serene levenskracht) toe!

Chantal

 • Zomerse mocktail met safraan, vanille, limoen en munt
  by Chantal Voets on 2 juli 2019 at 09:57

  Op zoek naar een heerlijke en unieke mocktail? Van deze zomerse mocktail kan je elke dag genieten. Lots of happiness zonder geraffineerde of chemische suiker! Wat heb je nodig? (voor 2 personen)2 glazen amandel-rijst drank (The Bridge) of water2 à 4 theelepels prestatiedrank Safran & Vanille (van Amanprana)1 bundel verse munt1 limoenIjsblokjes […]

 • Hoe het verlies aan biodiversiteit jouw DAGELIJKSE KOST kan beïnvloeden.
  by Chantal Voets on 6 mei 2019 at 08:45

  In 2017 werd Amanprana door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, gevraagd om 1 van de 5 Belgische pioniersbedrijven te worden die hen als adviseur bijstaan bij het ontwikkelen van digitale instrumenten voor alle andere Belgische bedrijven inzake BeBiodiversiteit. Wat is biodiversiteit? De eerste VN Biodiversiteitsconventie […]

 • Biodiversiteit als prioriteit bij ecologisch, duurzaam en ethisch ondernemen.
  by Amanprana on 19 april 2019 at 10:54

  Biodiversiteit staat hoog op de agenda van Amanprana. Ontdek de 11 stappen die wij als Amanprana nemen om zo ecologisch, duurzaam en ethisch mogelijk te werken. GEEN PLASTIC MAAR DUURZAME VERPAKKINGEN BIJ AMANPRANA Glazen Verpakkingen Bij Amanprana verkiezen we altijd glas boven plastic. Een glazen verpakking is niet alleen beter voor je gezondheid, maar […]

Ontdek Chantal Voets haar blog recepten

 Onze degustaties / beurzen / lezingen

Geen evenementen gevonden!

 Onze producten

Amanprana staat voor Serene levenskracht. Wanneer je voor de producten van Amanprana kiest, kies je voor:

 • Voeding als medicijn
 • 100% natuurlijk
 • 100% biologisch
 • Fair world
 • Fair trade
 • Duurzaam
 • Cradle-to-cradle principe
 Onze filosofie

Amanprana is biologisch en plantaardig. Amanprana producten ondersteunen en versterken de levenskracht op een serene wijze, met natuurlijke ingrediënten. Kwaliteit en verantwoordelijkheid staan bij Amanprana voorop.

Lees meer

Amanprana Red de Zee logo

Wij van Amanprana vragen graag extra aandacht voor schone oceanen en kusten, voor ons en onze kinderen. De oceanen zijn van essentieel belang voor onze voedselvoorziening en cruciaal voor iedereen zijn gezondheid en het voortbestaan van onze aarde met al zijn schoonheden.

ONTDEK HIER ONZE RED DE ZEE ACTIES