Gezonde lunch met gekaramelliseerde appelsandwich van Lisette Kreischer is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Lunchgerechten & Brood. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor gezonde lunch met gekaramelliseerde appelsandwich

  • 4 bruine boterhammen (liefst zuurdesem grof volkoren)
  • Amanprana Gula Java kokosbloemsuiker
  • kaneel
  • 1 grote appel
  • Amanprana Kokosolie, extra vierge

Bereiding van gezonde lunch met gekaramelliseerde appelsandwich

Benieuwd hoe eenvoudig het is om een gezonde lunch te bereiden?

Besmeer alle boterhammen aan beide kanten met kokosolie. Bestrooi alle kanten met kokosbloemsuiker. Schil de appel en snijd er dunne plakken af. Beleg twee boterhammen met de appelschijfjes.

Bestrooi met kaneel en dek af met de andere boterhammen. Bak de sandwiches in de koekenpan aan beide zijden tot de suiker een lekker hard korstje vormt (let op dat de suiker niet helemaal verbrand, een heel klein beetje zwartig is niet erg, maar liever donkerbruin) en de appel zacht is geworden.

Snijd de sandwich in tweeën en smullen maar!

Recept uit het kookboek “Ecofabulous” van Lisette Kreischer


Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is één van de chefs die wij bij Amanprana graag in het zonnetje zetten. Andersom gelukkig ook want ze is grote fan van onze producten. Lisette is foodconceptontwikkelaar, oprichtster van The Dutch Weed Burger en kookboekenschrijver maar ze weet vooral veel van lekker én gezond eten.Lisette ontdekte al tijdens haar tienerjaren de wereld van de planten en hier wilde ze dan ook graag meer mee doen. Na heel wat geëxperimenteer raakte ze er echt van bevlogen. Op haar eigen blog, Be Ecofabolous, deelt zij deze passie. Hiernaast heeft zij ondertussen al wat verwezenlijkt. Zo schreef ze ook diverse boeken. Zo is ze auteur van 'Groente uit de zee', 'Plant Power', 'Non*fish*a*li*cious' en 'Veggie in pumps' en is ze één van de oprichters van The Dutch Weed Burger.