Smoothie van bananen, kokos en amandelen van Chantal Voets is te bereiden in 15 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosmeel van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als Tussendoortje, Ontbijt, Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Veganistisch, Lactosevrij & Raw food dieet.

Ingrediënten voor smoothie van bananen, kokos en amandelen

  • 1 eetlepel kokosvezels Amanprana
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 350 ml appel-perensap (liefst zelf geperst)
  • 3 bevroren bananen
  • een theelepel vanille

 

Bereiding van smoothie van bananen, kokos en amandelen

Als je rijpe bananen hebt, is het altijd handig deze met de schil aan, in te vriezen. Haal ze uit de diepvries met de schil aan. Neem een gekarteld mes en snijd de bananen in 4 à 5 stukken. Op deze lengte kun je ze makkelijk ontvellen.

Meng ze samen met het fruitsap en pureer het geheel in de blender of met een staafmixer. Voeg de kokosvezels en het amandelmeel eraan toe met een beetje vanille.
Een goddelijk drankje !

Tip van Chantal:

Bevroren bananen zijn ideaal als basis voor ijs of milkshakes. Ze bevatten beduidend minder calorieën dan wanneer je ijsroom zou gebruiken.


Chantal Voets

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal