Vegetarische steak met notencrumble korst van Isabel Boerdam Isabel Boerdam is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met Flamuno botanico-mix & Kokosmeel van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Hoofdgerecht & Vleesvervanger. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegetarische steak met notencrumble korst

 • 4 vegetarische steaks (seitan)
 • 100 gram geroosterde ongezouten noten
 • 25 gram kokosvezels
 • 2 theelepels Flamuno Botanico Mix
 • 2 eetlepels maismeel
 • 4 eetlepels water

Bereiding van vegetarische steak met notencrumble korst

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier
 2. Open de seitan steak, laat hem uitlekken en dep hem droog met een keukenpapiertje.
 3. Doe het maismeel met de eetlepels water in een diep bord, meng en laat even staan tot het een dik papje is
 4. Doe de noten in een keukenmachine of blender en pulse tot ze grof gemalen zijn.
 5. Meng de notencrumble met de kokosvezels en de Botanico Mix in een diep bord.
 6. Dip de seitan steak eerst in het maispapje aan beide zijden, en daarna in de notencrumble. Zorg dat de notencrumble er royaal op zit en druk het stevig aan om te zorgen dat het vastkleeft
 7. Leg de gepaneerde seitan steaks voorzichtig op de bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Halverwege even keren.

Tip van Isabel Boerdam:

Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten.


Isabel Boerdam Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland. Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!