Aardbei-rabarber smoothie van Rineke Dijkinga is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Belgische & Nederlandse keuken is heerlijk als Ontbijt, High tea, Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch dieet.

Ingrediënten voor aardbei-rabarber smoothie

  • Ca. 900 g rabarber
  • Ca. 400 g aardbeien
  • 1 banaan of een halve mango
  • 100 cc granaatappelsap
  • 125 g zure room
  • 2.5 tl kardemom
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 3 tl Amanprana Gula Java Fin kokosbloesemsuiker
  • 1 volle dessertlepel Amanprana kokosolie
  • Variatie: voor iedereen die Roomse Kervel in de tuin heeft, doe er ca. 4 takjes roomse kervel door.

Bereiding van aardbei-rabarber smoothie

Doe alles in gesneden stukken in de blender. Proef even of het zoet genoeg is (erg afhankelijk van de rabarber). Voeg indien nodig nog wat Gula Java erbij. Schenk het over in een glazen fles en bewaar in de koelkast. Voor het opdienen even op temperatuur laten komen.

Tip van Rineke:

Je kunt krijt of een (zuur) zuivelproduct door oxaalzuurrijke groentes als rabarber en spinazie doen. Krijt gaat wel een beetje ten koste van de smaak van de rabarber. Zure room geeft geen smaakverlies.

Voor mensen die niet graag ontbijten zijn dergelijke smoothies een uitkomst: een prachtig ontbijt met langzame koolhydraten, vetten en eiwit. Tijdgebrek kan, met een dergelijk ontbijt, geen reden meer zijn om niet te ontbijten.

Veel mensen prefereren een (ijs)koude smoothie boven een lauwwarme. Op kamertemperatuur serveren is een stuk aangenamer voor onze spijsvertering. Zeker als je het als ontbijt gebruikt.

Wat erg lekker is: doe ca. 100 cc van deze smoothie door je ontbijt van havermout, noten, zaden, lijnzaad etc

Roomse kervel bevat net als anijs de stof anethol.


Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht.Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.