Compote van appel, witte wijn en kokosbloesemsuiker met een frisse bosbessen sorbet van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Franse keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingredi├źnten voor compote van appel, witte wijn en kokosbloesemsuiker met een frisse bosbessen sorbet

  • 400 g bevroren bosbessen
  • 4 grote appels
  • 9el kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
  • 1 mespuntje kaneel
  • 300 ml droge witte wijn

Bereiding van compote van appel, witte wijn en kokosbloesemsuiker met een frisse bosbessen sorbet

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in gelijkmatige blokjes. Laat de 3 eetlepels kokosbloesemsuiker in een warme pan karamelliseren en voeg daarna de appelblokjes toe. Roer alles door elkaar, laat het geheel kort trekken en blus vervolgens af met de witte wijn. Voeg nu de kaneel toe en breng het aan de kook. Zet het vuur vervolgens 2/3 lager en laat de inhoud van de pan langzaam inkoken tot de appels zacht worden en de suiker een siroop is geworden. Doe vervolgens de bosbessen samen met de overige kokosbloesemsuiker samen in een mixer en pureer in intervallen. Voeg langzaamaan wat teugjes water toe, totdat je een mooie sorbet hebt.

Doe vervolgens de bereide compote op een klein bordje, maak van de sorbet met behulp van twee eetlepels quenelles en plaats deze op de compote. Strooi er ten slotte eventueel nog wat extra bosbessen en kokosbloesemsuiker overheen en dien het eindresultaat meteen op. Smakelijk eten!


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.