Compote van dadels, appel en kaneel van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 40 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingredi├źnten voor compote van dadels, appel en kaneel

  • 6 grote appels
  • 10 ontpitte dadels
  • 8el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
  • 1/2tl kaneel
  • 200ml water
  • 1 citroen, hier het sap van

Bereiding van compote van dadels, appel en kaneel

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in gelijkmatige blokjes. Verwijder de pit uit de dadels en snij deze in kleine stukjes. Verwarm een pan en doe hier vier schepjes kokosbloesemsuiker in samen met 4 eetlepels water. Verwarm dit tot er sprake is van een iets dikkere siroop. Voeg daar de appels en dadels aan toe en laat het geheel ca. 2 minuten lang karamelliseren en lichtjes bruin worden. Blijf af en toe roeren, voeg het sap van de citroen en het water toe en laat het geheel inkoken. Voeg helemaal op het einde ook de kaneel toe en roer alles daarop goed door elkaar. De compote is klaar als de pan evenveel enigszins knapperige als half zachte stukjes appel bevat. Dien het eindresultaat ten slotte warm op, na er nog wat extra kaneel overheen gestrooid te hebben. Smakelijk eten!


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.