Maïskolven met rode palmolie van Chantal Voets is te bereiden in 30 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, 4-Algae botanico-mix, Fleur de sel & Rode palmolie van Amanprana. Dit recept uit de Indonesische keuken is heerlijk als Vegetarische hapjes & tapas, Bijgerecht & Salade. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Lactosevrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor maïskolven met rode palmolie

  • portie extra virgin red palm olie Amanprana
  • 2 maïskolven (vers of voorverpakt)
  • een snuifje ongeraffineerd zeezout en zeewier (bv 4-algae van Amanprana)

Bereiding van maïskolven met rode palmolie

Vul een pan met een flinke hoeveelheid water (de kolven moeten onder water kunnen staan ) en breng aan de kook (LET OP: voeg géén zout toe, de maïs wordt daar taai van!)

Haal bij de verse maïskolven alle bladen en draden af. Doe de maïskolven in het kokende water en laat met een deksel op de pan in ruim 20 minuten gaar worden. Giet af en leg ze op een schaal.

Ieder neemt aan tafel een kolf en besmeert die bij gedeeltes met rode palmolie, bestrooit met kruidenzout en hapt de maïskorrels er zo af.

Servetten zijn bij deze maaltijd onontbeerlijk! Lekker bij een groentetaart en een wortelsalade.


Chantal Voets

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal