Mediterrane avocado met veel ORAC van Rineke Dijkinga is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, ORAC botanico-mix & Olijfolie - Hermanos Catalan van Amanprana. Dit recept uit de Spaanse & Mexicaanse keuken is heerlijk als Vegetarische hapjes & tapas, Bijgerecht & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor mediterrane avocado met veel orac

  • 1 à 2 rijpe avocado’s
  • scheutje citroensap
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • peper
  • Amanprana Orac Botanico mix mild
  • eetlepel gedroogde of flink wat verse Italiaanse kruidensnufje
  • gemalen gemberscheutje
  • olijfolie, Hermanos Catalan

Bereiding van mediterrane avocado met veel orac

De avocado’s schillen en van de pit ontdoen. Snijd ze in stukjes (en prak ze met een vork tot een mousse als je er een dip van wilt maken). Doe er direct wat citroensap over om bruinverkleuring (oxidatie) te voorkomen. Bereid een avocado altijd kort voordat je hem opdient; anders krijg je, ondanks het citroensap, toch wat verkleuring. Meng vervolgens de ingrediënten van een van de hiernaast genoemde recepten erdoor.

Tip van Rineke:

Voor mensen bij wie de stoelgang regelmatig stagneert is avocado een van de beste voedingsstoffen om regelmatig te eten. Zeker in combinatie met een snufje gember is het een probaat middel om je darm ‘op te voeden’.

Recept uit het kookboek “Weten van (h)eerlijk eten van R.Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige


Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht.Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.