Recept met witte tijm
Sal Verde van Amanprana

Laat je inspireren

Sal Verde van Amanprana kopen?

Onze producten worden verkocht in natuurvoedingswinkels en reformzaken
of zijn te bestellen via onze officiële webshop amanvida.eu

Witte tijm Sal Verde van Amanprana is exclusief afkomstig uit Portugal

Sal Verde geeft gerechten een heerlijke smaak met minder zout. Ook te gebruiken bij aromatherapie.

De witte tijm van Amanprana, Sal Verde Thymus mastichina, is afkomstig uit Portugal (Quinta dos Choupos).
Thymus mastichina, ook wel bekend als puur zout, heeft kleine ovale blaadjes met een sterk aroma en intense smaak. Het is een tijmsoort met een frisse en kruidige geur. Deze witte tijm groeit op steenachtige zandgronden, in struiken. Het koloniseert grenzen en dijken van wegen, verlaten landbouwvelden.

De witte tijm van Amanprana, Sal Verde, gebruik je in de keuken ter vervanging van zout. Vooral in de Spaanse en Portugese keuken wordt witte tijm vaak gebruikt. Het geeft een frisse en kruidige geur aan je gerechten. Het intensiveert ook de smaak van je gerecht, waardoor zout aanzienlijk kan worden verminderd.
“Ongeëvenaard in de wereld van tijm en onvergelijkbaar superieur, het is van ons, Sal Verde, het is Portugees, het is de moeite waard om te weten.”Professor in de kruidenkunde, Prof. José Ribeiro Ljm
 • Sal Verde, witte tijm van Amanprana

 • Witte tijm, Sal Verde

  • Biologisch
  • Intense & heerlijke smaak
  • Frisse & kruidige geur
  • Geschikt voor aromatherapie

  60 gram: € 19,90

 • BESTELLEN Etiket

  Dit product is te koop in natuurvoedingswinkels en reformzaken
  (waar te koop) of via onze officiële webshop Amanvida.

Sal Verde van Amanpran wordt in het dorpje Quinta dos Choupos,140 km ten oosten van Lissabon, op een kleine biologische boerderij geplant, geoogst en gedroogd.
“Waar het om gaat is werken met de natuur, de biodiversiteit en haar genetisch, cultureel en ecologisch erfgoed in stand houden, de seizoenen respecteren, endogene soorten produceren, ons aanpassen, duurzame landbouwpraktijken toepassen, het milieu respecteren, de bodem respecteren. Dan krijg je witte tijm die aroma, smaak en kracht heeft. Het is aan ons, als consumenten, om veeleisend te zijn bij het kiezen en kopen”.
Margarida Carreira, organic herbs, Quinta dos Choupos, Portugal (producent van Amanprana’s witte tijm Sal Verde)
 • oogst van witte tijm van Amanprana
 • Oogst
 • 1e droog witte tijm
 • drogen van tijm
 • Gedroogde tijm zeven
 • Gedroogde tijm zeven
 • Gezeefde witte tijm
 • Fijnsnijden witte tijm
 • witte tijm poeder
Scones met witte tijm, Witloofschotel met witte tijm, groen olijven met witte tijm, gebakken krieltjes met witte tijm en knoflook, courgette met Griekse honing en witte tijm, veggie goulash met witte tijm, bloemkool met witte tijm, tajine met witte tijm, zuurkool schotel met witte tijm, gratin dauphinoise met witte tijm, moussaka met witte tijm, pastasaus met witte tijm, sperziebonen met uiensaus en witte tijm, spitskoolsalade met witte tijm, bospaddenstoelensoep met witte tijm, tomatensoep met witte tijm, warm geitenkaasje met appel en witte tijm, gegratineerde champignons met witte tijm, appel-walnoot-gongonzola salade met witte tijm, spruitjes met witte tijm, veggie stoofvlees met witte tijm,
Portugese bonen met witte tijm, knoflookdressing met witte tijm, tomaten met rijst en witte tijm (arroz de tomate) , rijstpudding met witte tijm (arroz doce), veggie gehakt met witte rijst, tuinbonensalade met witte tijm (favas frescas em salade) ,
uienpuree met witte tijm (refogado) , gazpacho met witte tijm, peterseliesaus met witte tijm (, sinaasappeltoetje met witte tijm, amandeltaart met witte tijm (torta de amendoas), sperziebonensoep met witte tijm (peixhinos da horta) , Portugees gebakken brood met witte tijm (rabanadas) , allerlei kroketten met witte tijm (croquetes deliciosos) , tomatentaart me tappel en witte tijm, doce Belmequer met witte tijm (zoeternij), steensoep met witte tijm (sopa de pedra a ribatejo) , Portugese zoet rijst met witte tijm, molho de piri piri( chilipepersaus) met witte tijm, gesmoorde linzen met witte tijm, Portugese rijst met brocolli en witte tijm (Arroz De Brocolis), asperges in amandeljasje met witte tijm, artisjokken op portugese wijze met witte tijm, portugese groene aardappelsoep met witte tijm, zoete eiercreme met witte tijm, karamelvla met witte tijm, ovos mexidors a moda coimbra met witte tijm, torta de laranja (sinaasappelrol) met witte tijm, erwtjes met ei en witte tijm, gebakken aardappelen met witte tijm, omelette met witte tijm, perziken in rode wijn en witte tijm (pessago com vinho), kikkererwten met spinazie e“ (grao com espinafres), Portugese koningstaart met witte tijm (Bolo-Rei), Portugese maaltijdsoep met groenten en witte tijm (Sopa de legumes), zoete melkwolkjes met witte tijm (Doce de clares e ovos mole), witte bonen met tomaten en witte tijm (Feijao branco a moda de Beira)
100% Portugese witte tijm*
*=BIO

60 gram: € 19,90

BESTELLEN WAAR TE KOOP?

Dit product is te koop in natuurvoedingswinkels
en reformzaken (waar te koop)
of via onze officiële webshop amanvida.

SupervoedingBio logo100% vegan logo0% junk logo
Gerechten met witte tijm

Gerechten afwerken met Portugese tijm
(vergeet voor één keer (of eeuwig) afwerken met zout en peper)

Witte tijm als sierplant

Als sierplant heeft witte tijm een enorm potentieel, omdat het een struik is, van een grotere omvang dan de meeste tijm en tijdens de bloei overvloedig bolvormige koppen produceert vol met kleine witte bloemen, die het een speciale charme geven.

Hij kan een hoogte bereiken van 40-70 cm en een gelijkwaardige breedte. Deze witte tijm verdraagt negatieve temperaturen. Het is meerjarig, extreem resistent tegen de meest ongunstige bodem- en klimaatomstandigheden. Bloei vindt plaats van mei tot september. Houdt van goed doorlatende bodems, blootgesteld aan de zon. Hij houdt niet van overtollige luchtvochtigheid, wat tot zijn dood kan leiden. Het is essentieel dat het meerdere keren per jaar wordt gesnoeid om het sterk en krachtig te houden, anders wordt de basis erg verhout en wordt het uiteindelijk erg lelijk of sterft het voortijdig af. Hij leeft goed op zeeniveau. De bloemen zijn hermafrodiet (mannelijke en vrouwelijke organen) en worden bestoven door insecten.

Gerelateerde producten

 • Amanprana Fleur de sel

  Fleur de sel

 • Amanprana fleur de sel

  Fleur de sel